MENIU

Focar de holeră, în Nigeria: peste 2.000 de persoane au murit

Sursa foto: Pixabay

Peste 2.000 de persoane au decedat, în urma unui focar de holeră izbucnit în luna ianuarie, în Nigeria. Au fost raportate în total 65.145 de cazuri suspecte de boală în 23 de state şi pe teritoriul federal al capitalei.

Într-un buletin informativ emis, marţi, cu privire la focarul de holeră din Nigeria, Centrul Nigerian pentru Controlul Bolilor a precizat că au fost raportate în total 65.145 de cazuri suspecte de boală în 23 de state şi pe teritoriul federal al capitalei, dintre care au fost înregistrate 2.141 de cazuri letale, reprezentând o rată de deces de 3,3 procente.

Conform buletinului informativ recent, numărul cazurilor depistate între 23 şi 29 august s-a redus la 2.127 de la 3.098 înregistrate în săptămâna precedentă.

Centrul de Operaţiuni de Urgenţă "EOC multi-sectorial activat la nivelul doi continuă să coordoneze răspunsul naţional", se arată în buletinul informativ.

Directorul Centrului Nigerian pentru Controlul Bolilor, Chikwe Ihekweazu, a declarat, în luna august, că lipsa apei potabile în comunităţile rurale, personalul inadecvat pentru focarul de holeră, precum şi cantităţile insuficiente de vaccin alocate zonelor locale guvernamentale afectate se numără printre principalele probleme întâmpinate în răspunsul la izbucnirea epidemiei.

Ce este holera


Holera este o boală extrem de virulentă care se caracterizează, în forma sa cea mai severă, printr-un debut brusc manifestat prin diaree acută ce poate duce la deces prin deshidratare severă.

Epidemia de holeră din Nigeria persistă, apărând anual, îndeosebi în sezonul ploios şi mai frecvent în zonele insalubre, supraaglomerate, afectate de lipsa alimentelor şi a apei sigure şi în zonele în care defecarea în spaţii publice este o practică obişnuită.

Mai multe articole despre:
focar holera nigeria