MENIU

Zelenski cere eliberarea IMEDIATĂ a primarului din Melitopol, răpit de soldații ruși - Ce așteaptă de la ucraineni - VIDEO

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, cere eliberarea imediată a lui Ivan Fedorov, primarul orașului asediat Melitopol, care a fost arestat vineri de soldați ruși. În același timp, acesta le cerre tuturor ucrainenilor să reziste și să lupte în războiul „pentru independența noastră”.

Într-un mesaj video, președintele ucrainean a declarat că „oamenii cer eliberarea primarului din Melitopol, răpit vineri. Cererea noastră este simplă: eliberarea lui imediată!”.
Zelenski a mai afirmat că a vorbit cu liderii Franței, Germaniei și Israelului despre asigurarea eliberării primarului Fedorov.
„Acum este momentul în care toți trebuie să fim eficienți. Ajută-ți colegii, ai grijă de cei dragi. Și, totodată, să faceți tot ce este nevoie pentru apărarea noastră. Acesta este un război civil. Acesta este un război pentru independența noastră”, le-a mai transmis Zelenski ucrainenilor, în a 17-a zi de lupte cu invadatorii ruși.

La scurt timp după reținerea lui Fedorov, procurorul regional de la Lugansk, susținut de Rusia, a transmis că primarul ar fi comis infracțiuni de terorism și este cercetat.

Sâmbătă, înainte de orele prânzului, peste 2.000 de oameni din Melitopol au ieșit în stradă și au protestat în fața primăriei, cerând eliberarea lui Ivan Fedorov.  

Primarul orașului Melitopol (regiunea Zaporoje) Ivan Fedorov a fost răpit vineri seară de armata rusă, a anunțat adjunctul șefului biroului președintelui Kiril Timoșenko.