MENIU

Florin Barbu, întâlnire cu reprezentanţii sectorului vegetal. Ce asigurări le-a dat ministrul Agriculturii fermierilor

Florin Barbu, întâlnire cu reprezentanţii sectorului vegetal. Ce asigurări le-a dat ministrul Agriculturii fermierilor

Ministrul Agriculturii - Florin Barbu a avut, joi, o întâlnire cu reprezentanţii principalelor forme asociative din sectorul vegetal pentru a discuta provocările cu care se confruntă fermierii.

Florin Barbu i-a asigurat pe fermieri că va continua să susţină la Consiliul de miniştri de la Bruxelles creşterea bugetului Politicii Agricole Comune şi a nivelului plăţilor directe, simplificarea condiţionalităţilor de mediu, având în vedere contextul economic dificil, eligibilitatea achiziţiei animalelor de reproducţie şi continuarea derogării la neonicotinoide.

Între problemele ridicate în cadrul şedinţei amintim: managementul riscului, derogarea la neonicotinoide, accesul la creditare, Legea arendei, investiţii în infrastructura de irigaţii, reorganizarea MADR şi a instituţiilor subordonate, reglementarea sistemului antigrindină, etichetarea produselor agroalimentare, digitalizarea în agricultură, conform comuninicatului de presă al Ministerului Agriculturii.

Florin Barbu a trecut în revistă revendicările fermierilor din perioada protestelor de la începutul anului, analizând stadiul de implementare a fiecărei solicitări şi stabilind etapele ulterioare ce urmează a fi parcurse pentru finalizarea tuturor obiectivelor asumate prin procesul verbal.

Marii comercianți se opun plafonării adaosului comercial la produsele românești. „Nu putem susține o astfel de abordare”

Mai multe articole despre:
florin barbu ministrul agriculturii fermieri