MENIU

Veteran la vaccinare: La 97 de ani, și-a făcut și a 3-a doză, pentru că vrea să devină centenar

Locotenent (rtr.) Gheorghe Manoil (sursă; MApN/Facebook)

Gest exemplar al unui veteran de război, în vârstă de 97 de ani. Plin de optimism, locotenentul în retragere Gheorghe Manoil a declarat că s-a vaccinat cu a 3-a doză pentru că vrea să prind 100 de ani.

 
"M-am vaccinat cu a treia doză pentru că vreau să prind 100 de ani. Și apoi încă 20-25, cât o vrea Dumnezeu." locotenent (rtr.) Gheorghe Manoil, a transmis veteranul, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.  
 
Gheorghe Manoil are 97 de ani, este veteran de război, la fel ca și tatăl său a luptat pentru România. Tatăl, Manoil Grigore, a luptat la Mărăşti şi Mărăşeşti, a fost împuşcat în plămâni şi a plecat în mormânt cu acest glonţ, Gheorghe rămânând orfan la vârsta de 9 ani.
 
„În timpul liceului, au venit doi ofiţeri şi un civil şi m-au selecţionat pentru front. A trebuit să-mi întrerup studiile. Am fost dat la o unitate de geniu, trimis la Şcoala de ofiţeri motomecanizat Bucureşti.
 
Eram la câmpul de tragere care se numea «Câmpul Roşu», unde se găsea un castel de pe vremea lui Ţepeş-Vodă, unde cei pedepsiţi erau traşi în ţeapă. Într-o zi, pe când mergeam la cazarmă de la câmpul de instrucţie, ne-a prins bombardamentul avioanelor inamice. Ne-am ascuns pe unde am putut. Pe un elev, pe nume Cercel, suflul exploziilor l-a aruncat într-un copac. Au fost omorâţi mulţi civili, trei zile am cărat morţii la crematoriu, trupuri sfârtecate. Mâncare nu aveam, mâncam pâine din gunoaie, curăţam coaja cu baioneta, de multe ori o aruncam şi mâncam miezul. Beam apă din butoaiele puse la streaşină să se umple de la ploaie. La ce am văzut, nu mai puteam dormi."
Gheorghe Manoil are 97 de ani, este veteran de război, la fel ca și tatăl său a luptat pentru România.
Să vă avem cât mai mult alături de noi!