MENIU

Veste proastă despre preţul gazelor naturale pentru populaţie

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Niculae Havrileţ, estimează că de la 1 iulie preţul gazelor naturale pentru populaţie ar putea creşte cu 6-7%.

Preţul gazelor naturale pentru populaţie ar putea creşte cu 6-7% de la data de 1 iulie, estimează preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, Niculae Havrileţ.

Într-o dezbatere de specialitate el a explicat astăzi că această creştere depinde de modul în care vor decurge discuţiile pe care ANRE le va avea cu reprezentanţii FMI şi ai Comisiei Europene în vederea elaborării unei noi hotărâri de guvern prin care vor fi stabilite etapele următoare ale aplicării calendarului de liberalizare a preţului gazelor.

"Calendarul iniţial încearcă să ajungă la 119 lei megawattul. Noi pe piaţa liberă avem 90 şi preţul are tendinţe de scădere. Noi nu avem cum să mai mergem peste nivelul pieţei. La preţul final undeva la minimum 6-7%", a spus Niculae Havrileț.

Calendarul de liberalizare a preţului gazelor convenit de către Guvern cu Comisia Europeană prevede încheierea acestui proces la 31 decembrie 2018.

Sursa: romania-actualitati.ro

Mai multe articole despre:
preţul gazelor