MENIU

Urs băgat în cușcă în ultima clipă după ce a terorizat localnicii. VIDEO

Foto: Captură Facebook

Urșii dau năvală zilnic în tot mai multe orașe. La Măneciu, județul Prahova, ursul care a terorizat localnicii a fost capturat la miezul nopții într-o cușcă uriașă. Animalul este un mascul de zece ani și depășește 250 de kilograme. La Predea, o ursoaică uriașă cu trei pui forțează porțile și ușile oamenilor. Fostul ministru al Mediului, Tanczos Barna a spus că dacă statul nu intervine, „vom ajunge să avem urși care să facă baie în Delta Dunării”. 

După ce a băgat spaima în toți localnicii din Măneciu, autoritățile au reușit să captureze animalul de peste 250 de kilograme. Ursul este un mascul în vârstă de 10 ani care dădea târcoale gospodăriilor oamenilor în căutare de hrană.

Primăria anunță că ursul a fost relocat într-o zonă sălbatică din Babeșu. După ce a fost verificat de veterinari, animalului i-a fost pusă o brățară GPS. Dacă și după relocare va reveni în oraș, atunci va putea fi eutanasiat, spun autoritățile.

În Predeal, o ursoaică cu trei pui forțează ușile și porțile oamenilor. Animalele sălbatice caută hrană peste tot, iar localnicii se tem să mai iasă din case.

Ursoaica a cedat după mai multe minute în care a forțat poarta garajului, iar apoi s-a retras în pădure.

După ce a semnat ordinul prin care a dat liber la împușcarea urșilor, în ultima sa zi la minister, Tanczos Barna a susținut că vom ajunge să avem urşi la Constanţa sau urși care să facă baie în Delta Dunării.

Acesta spune că numărul urșilor din județele invadate s-a dublat în ultimii 5 ani. Acesta a semnat un ordin de ministru care dă posibilitatea vânătorilor să împuște aproape 480 de urși, mai ales dacă devin agresivi. 

Mai multe articole despre:
urs atac urs cusca ursi agresivi