MENIU

Alianța Dreapta Unită: Scandal după eșecul mitingului de la Timișoara 

Scandal la Timisoara

Se cer demisii în alianța USR, PMP și Forța Dreptei, după startul de campanie dezamăgitor care a reaprins scandaluri vechi  

Alianța Dreapta Unită, pe un butoi de pulbere: Membrii celor trei formațiuni cer explicații liderilor 


Mitingul ratat de la Timișoara al Alianței Dreapta Unită, evenimentul de start de campaniei, cu o participare modestă, este doar un episod din serialul de gafe și erori strategice ale liderilor alianței, taxați de fiecare dată de membri și liderii din țară.  

Atât cei de la PMP, cât și cei de la Forța Dreptei sunt nemulțumiți de felul în care este condusă alianța și de deciziile de la centru. Însă, de departe, cei mai supărați pe șeful partidului sunt cei din USR. 

Nemulțumirile sunt multe, dar în această perioadă cele mai mari probleme le-au pus listele de candidați și propunerile pe posturi, greu acceptate de membrii USR. 

Aceștia îi reproșează lui Drulă că cedează prea mult în fața celorlalți lideri ai alianței. Astfel, au ajuns să susțină persoane cu care au fost ani de zile în conflict. 

Un exemplu grăitor este chiar susținerea candidatului Alin Nica la CJ Timiș, locul ales pentru startul campaniei. Sunt binecunoscute contrele și certurile din ultimii ani dintre primarul USR, Fritz, și șeful de CJ Nica, până recent liberal. 

Toate aceste probleme interne și multe altele create de alianța respinsă de majoritatea membrilor, dar îmbrățișată de lideri din dorința de a-și salva locurile în conducerea partidelor îi determină pe mulți să ceară nu doar demisii în partide, dar chiar ruperea alianței. 

Sunt voci care vorbesc despre o campanie foarte grea dacă nu imposibilă, în condițiile în care cel puțin în USR lupta nu se duce doar în afara alianței, ci și în interiorul acesteia, pentru păstrarea obiectivelor pentru care a apărut și s-a dezvoltat USR. 

Membrii, dar și simpatizanții se simt trădați și cer explicații, cum au făcut frecvent în mandatul lui Drulă, deși nu au primit răspunsuri. 

Vechi susținători USR afirmă că acest lucru nu va rămâne nesancționat la vot.

Mai multe articole despre:
Scandal la Timisoara alianta dreapta unita