MENIU

Ungaria vrea să aibă acces la gazele naturale din Marea Neagră

Gaze la Marea Neagră

Ungaria vrea interconector de gaze cu România pentru a avea acces la resursele din Marea Neagră

Dacă va începe exploatarea zăcămintelor de gaze naturale din Marea Neagră, atunci Ungaria ar putea avea acces la o nouă sursă de energie, a declarat luni ministrul ungar de externe, Pețer Szijjarto, citat de agenția MTI.

Oficialul maghiar a adăugat că, pentru ca Ungaria să poată beneficia de aceste resurse, este necesară construcția interconectorului pentru transportul gazelor din România către Ungaria.

Șeful diplomației ungare a făcut această declarație la o reuniune a ambasadorilor Ungariei, desfășurată la Budapesta, potrivit Agerpres.

Ungaria și Rusia au semnat în luna ianuarie 2014 un acord pentru construirea a două noi reactoare la centrala atomoelectrica de la Paks, singură de acest fel din Ungaria și care furnizează 40% din energia consumată în această țară. Pentru finanțarea proiectului, Rusia va acordă Ungariei un credit de circa 10 miliarde de euro, echivalentul a circa 80% din valoarea investiției. Lucrările vor începe în anul 2018, iar primul reactor va fi funcțional începând din 2023.

Mai multe articole despre:
Marea Neagră gaze naturale