MENIU

Un preot face PRAF obiceiul celor 40 de pahare. O apucătură PĂCĂTOASĂ, care ascunde doar lăcomia de băutură

Un preot din Călărași le oferă enoriașilor o altă veiziune asupra tradiția celor 40 sau 44 de pahare pe care bărbații ar trebuie neapărat să le bea în ziua de 9 martie. Este un obicei păcătos, prin care unii își maschează viciul băuturii, a explicat preotul Nicolae Trușcă din Parohia Negoiești, județul Călărași.

"9 martie - Este păcătos obiceiul practicat de unele persoane, ca de Sfinții 40 de Mucenici – pe care Biserica îi prăznuiește pe 9 martie – să bea 40 de pahare de vin. Am auzit că se beau 44 de pahare, adăugându-se fără nici o explicație 4 pahare lăcomiei la băutură," a scris preotul, într-o postare pe Facebook.

 
Nicolae Trușcă a dat drept pildă o întâmplare din viața sa, când l-a recuperat pe un consătean în vârstă, "doborât" chiar la marginea șoselei de numeroasele pahare și l-a dus acasă, cu mașina, salvându-l astfel de riscul de a murit de frig.

 
"Am plecat trist acasă, întrebându-mă unde am greșit dacă un credincios al parohiei mele face legătura între Sfinții 40 de Mucenici, care au murit pentru Hristos acum peste 1600 ani, și 40 de pahare de vin băute care duc la o beție vecină cu nebunia și moartea," și-a încheiat pilda preotul Nicolae Trușcă.
 
Mai multe articole despre:
44 de pahare 40 de pahare mucenici bautura alcool betiv