MENIU

Un gigant japonez cu trei fabrici auto în România ar putea intra în FALIMENT

Probleme pentru japonezi

Takata, concernul japonez producător de airbag-uri, volane și alte componente auto, care deține 3 fabrici în România, va cere intrarea sub protecţa legii falimentului si se va restructura, spun surse citate de Reuters.

Takata va anunta saptamana viitoare ca intra sub protectia legii falimentului, spun sursele si asteapta salvarea din partea companiei americane Key Safety Systems Inc care va cumpara o parte dintre activele companiei.

Publicatia japoneza Nikkei scrie ca grupul american va prelua operatiunile Takata pentru 1,6 miliarde dolari si va continua sa produca airbag-uri, centuri de siguranta si alte componente, potrivit 0-100.ro.

Takata s-a infiintat in 1933 si doua decenii a produs sfori utilizate la parasute, trecand apoi la productia de centuri de siguranta. In anii 80′ familia Takata a decis sa intre puternic in productia de airbag-uri, data fiind traditia in textile a companiei care acum are 50.000 de angajati.

În România, japonezii deţin două fabrici la Arad unde se produc volane şi centuri de siguranţă, şi una la Sibiu unde se produc perne pentru airbaguri.

Cu câteva zile în urmă, compania Takata Sibiu, subsidiara locală a concernului japonez Takata, avea disponibile în prezent peste 150 de locuri de muncă, con­form calculelor ZF pe baza infor­maţiilor existente pe site-ul AJOFM

Mai multe articole despre:
industria auto japonezi Takata