MENIU

Ucigaşii durerii. 6 alternative naturale la ibuprofen

Ucigaşii durerii. 6 alternative naturale la ibuprofen

Durerea este prezentă constant în lumea modernă, industrializată. Chiar şi atunci când este destul de uşoară, ea poate interfera cu viaţă de zi cu zi. Din acest motiv, mulţi oameni recurg la anti-inflamatoarele nesteroidiene (AINS) cum ar fi ibuprofenul. Din păcate, la fel că majoritatea remediilor rapide, acest medicament poate avea consecinţe grave.

Este binecunoscut faptul că ibuprofenul creşte riscul de ulcere şi sângerări gastrointestinale, dar poate cauza şi:

- daune genetice;
- pierderea auzului;
- hipertensiune arterială;
- avort;
- anemie;
- creşte riscul de deces din cauza gripei.

Aceste efecte sunt un preţ prea greu pe care îl plătim pentru un ajutor rapid. Iată câteva alternative naturale la ibuprofen:

Piper de Cayenne
Ceea ce este cunoscut sub acest nume este de fapt o boia mai iute care se obţine din măcinarea pulpei şi a seminţelor de ardei iute Cayenne o varietate de Capsicum frutescens. Ardeiul iute conţine una dintre cele mai utile substanţe vindecătoare, capsaicina, care este foarte eficientă în combaterea durerii. Atunci când te-ai rănit, corpul tău eliberează nişte neuropeptide care transmit semnale de durere la creier, iar capsaicina blochează acţiunea acestor neuropeptide, scrie bzi.ro.

Curcumă
Turmeric este una dintre stelele medicinei naturale de mii de ani. Acţiunea sa este foarte similară cu cea a capsaicinei, deoarece, de asemenea, blochează acţiunea acelor neuropeptide. De asemenea, este cunoscut că un puternic antiinflamator, datorită capacităţii sale de a inhibă anumite proteine implicate în procesul inflamaţiei.

Ghimbir
Are o valoarea medicală considerabilă în tratamentul durerii. Ghimbirul este puternic anti-inflamator şi analgezic, şi conţine numeroşi compuşi anti-oxidanti care acţionează împotriva durerii la nivel celular. Acesta este recomandat pentru orice, de la dureri de cap la menstruale crampe, iar cercetările au arătat că este eficient şi împotriva durerilor cauzate de artrită.

Coaja de salcie
A fost folosită pentru ameliorarea durerii de mai bine de 2000 de ani. Astăzi este mult mai puţin utilizată pe scară largă, dar poate fi încă găsită în magazinele naturiste. Scoarţa de salcie conţine salicină, substanţă activă care a inspirat dezvoltarea aspirinei. Nu acţionează mai rapid decât aspirina, dar efectul poate dura mai mult şi, în plus, prezină mai puţine riscuri.

Mai multe articole despre:
tratament ibuprofen naturist