MENIU

"TVR FACE JOCUL LUI PONTA" - Declaraţii INCENDIARE ale unui membru al CA al SRTV

"TVR FACE JOCUL LUI PONTA" - Declaraţii INCENDIARE ale unui membru al CA al SRTV

Independenţa editorială a televiziunii publice este pusă sub semnul întrebării chiar de un membru al Consiliului de Administraţie al SRTV. Andrei Muraru critică modul în care a fost pregătită emisiunea "Viaţa Satului" de duminică, unde a fost invitat premierul Victor Ponta. Acesta spune că întrebările au fost făcute astfel încât premierul să aibă oportunitatea de a se promova electoral.

"La TVR se întâmplă lucruri ciudate : Victor Ponta - "erou" la emisiunea "Viaţa satului", cu o săptămână înainte de alegeri". Aşa îşi începe Andrei Muraru comunicatul, în care pune sub semnul întrebării independenţa editorială a Televiziunii Române.

"Candidatul PSD la aceste alegeri prezidenţiale, domnul Victor Ponta, nu a găsit de cuviinţă să participe la nicio dezbatere electorală organizată de TVR, dar asta nu l-a făcut să refuze "invitaţia" la o "ediţie specială" a emisiunii "Viaţa Satului", chiar de Ziua Recoltei. Probabil, a recoltei electorale, deducem noi, întrucât emisiunea a fost atât de "specială" încât publicitatea electorală a fost banal mascată sub o discuţie despre banii agricultorilor.", spune Andrei Muraru, membru în Consiliul de Administraţie al SRTV.

El este de părere că emisiunea a fost aranjată în aşa fel încât Victor Ponta să joace rolul eroului: "Întrebările ridicate la fileu, temele aranjate şi subiectele probabil dinainte negociate au avut darul de a adânci suspiciunile că TVR este controlată de partidul de guvernământ, nu doar prin deciziile majorităţii membrilor Consiliului de Administraţie, dar chiar prin unii angajaţi aflaţi în posturi de conducere".

Andrei Muraru critică şi faptul că televiziunea publică ar urma să realizeze un sondaj, pentru a măsura opţiunile la alegerile prezidenţiale, prin intermediul unei firme apropiate PSD.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta premier TVR guvern alegeri