MENIU

Trucuri simple care au grijă de sănătatea ficatului

<p>Legătura dintre curerile de cap şi problemele la ficat. La ce trebuie să fii atent</p>

Știai că ficatul este un organ vital, care acționează ca un filtru purificator pentru organism? Acesta îndeplineşte zilnic peste 500 funcţii biochimice, începând de la prelucrarea nutrienţilor din alimente până  la neutralizarea și eliminarea substanțelor toxice din organism.

Pus la încercare zilnic, prin alimentele pe care le introducem în organism sau prin produsele de îngrijire pe care le folosim, suprasolicitarea ficatului poate duce la grave dezechilibre de sănătate, provocate de fluxul mare de toxine.

Pentru eliminarea posibilelor probleme hepatice, îți propunem câteva metode simple care au grijă de sănătatea ficatului și cu rol de detoxifiere!

Ceai din rădăcină de cicoare

Rădăcina de cicoare este folosită încă din Antichitate ca remediu pentru curățarea ficatului, rolul său principal fiind cel de a curăța sângele și ajuta ficatul să-și îmbunătățească funcțiile. În plus, leacul cu cicoare poate completa tratamentele medicamentoase pentru fiere sau icter.

Anghinarea

Frunzele de anghinare au proprietăți hepatoprotectoare și stimulente ale funcției hepatice. De asemenea au și funcția de a crește debitul de bilă secretată.

Ceaiul de anghinare este recomandat, în special, în disfuncții hepatobiliare (de exemplu insuficiență biliară), în colecistite, în hepatitele subacute, cronice și chiar în preciroză. În ceaiuri se pune o linguriță de frunze de anghinare la o cană de apă și se beau maxim două căni pe zi.

Află ce alte plante și alimente au grijă de sănătatea ficatului AICI

Mai multe articole despre:
ficat ceaiuri ceai pentru ficat