MENIU

Toyota face un anunț total neașteptat

Vom avea şi al treilea producător auto?

Toyota a anunțat că suspendă producţia la toate fabricile din Japonia.

Cel mai mare producător auto din lume, Toyota Motor, a oprit producţia la toate fabricile sale din Japonia, din cauza exploziei de luna trecută la o fabrică de oţel care furniza materiile prime producerii vehiculelor, transmit DPA şi Xinhua.

oyota va suspenda, începând de luni, producţia la 29 de fabrici, inclusiv la cele 18 uzine operate de alte companii din cadrul grupului Toyota, urmând ca activitatea să fie reluată în 15 februarie, a anunţat un purtător de cuvânt.

Conform presei, oprirea producţiei va afecta până la 80.000 de vehicule, pe baza nivelului producţiei zilnice a companiei nipone, de 13.000-14.000 de unităţi.

În 8 ianuarie, explozia de la fabrica deţinută de Aichi Steel Corp, afiliată Toyota, a dus la oprirea producţiei de oţel, ceea ce a afectat capacitatea companiei auto de a-şi procura materia primă necesară fabricării vehiculelor.

Activitatea uzinei deţinută de Aichi Steel Corp nu va fi reluată până în 29 martie, dar până atunci Toyota se va aproviziona de la alţi producători de oţel, scrrie Agerpres.

Mai multe articole despre:
Toyota