MENIU

O scriitoare de 26 de ani câștigă mai bine decât J.K. Rowling și Stephen King

Veronica Roth

O scriitoare de 26 de ani, Veronica Roth, se află pe locul 3 în topul celor mai  bine plătiți autori din lume în 2015, potrivit Forbes.com.

Veronica Roth este născută în 1988 și a făcut aproximativ 25 milioane de dolari în ultimul an, mai mult cu 8 milioane dolari decât în anul anterior. Cărțile din trilogia Divergent au trecut de 3.9 milioane de exemplare vândute în 2014, succesul fiind accelerat și de de filmul Insurgent făcut după unul dintre volume. Roth este cel mai tânăr autor de pe lista Forbes

Autorul american de thriller James Patterson este scriitorul cu cele mai mari venituri în ultimul an, în valoare de 89 milioane de dolari. Acesta este urmat de John Green, care a câștigat 26 mil. dolari între iunie 2014 și iunie 2015.

Tot pe locul trei, alături de Veronica Roth, se află Danielle Steel care beneficiază de drepturi de autor din cele 94 de romane scrise din 1973 până în prezent.

Autoarea seriei de succes Harry Potter, J.K. Rowling se situează pe locul 7 în topul 2015, cu venituri de 19 milioane dolari. Tot 19 mil. dolari a făcut și Stephen King în ultimul an, în timp ce Dan Brown se plasează pe locul 11 cu 13 mil. dolari.

1. James Patterson - 89 milioane dolari

își păstrează primul loc în clasament după mulți ani de supremație. A fost și foarte productiv, publicând nu mai puțin de 16 cărți, cu ajutorul unor coautori. Patterson a făcut donații de peste q,5 milioane dolari anul trecut unor biblioteci din SUA

2. John Green - 26 milioane dolari

Green este un scriitor american de literatură pentru tineret și vlogger pe YouTube. A câștigat Premiul Printz pentru romanul său de debut, Looking for Alaska. Romanul său The Fault in Our Stars, după care s-a realizat filmul Sub aceeași stea s-a vândut în 3,5 milioane de exemplare anul trecut.

3. Veronica Roth - 25 milioane dolari

3. Danielle Steel - 25 milioane dolari

Mai multe articole despre:
scriitori top scriitori