MENIU

Ţopăiala fiscală continuă: Declaraţia 600 retrasă, ministerul Finanţelor caută soluţii

Noul ministru a Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat marţi că în şedinţa de guvern de miercuri va prezenta textul ordonanţei de urgenţă care amână plata obligaţiilor conform declaraţiei 600 până la sfârşitul lunii martie, anunţă Realitatea TV. 

"Între timp, o să găsim cea mai bună soluţie pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple şi, în această perioadă, nimeni nu trebuie să mai depună niciun formular 600. Nu are rost ca cineva să mai stea pe drum pentru a depune declaraţia," a afirmat Teodorovici.

Pe de altă parte, una dintre variantele destul de des vehiculate, este comasarea între declaraţiile 200 şi 600, dar asta "dacă nu se va găsi o variantă mai bună", după cum s-a exprimat noul şef al finanţelor.

Eugen Teodorovici a afirmat, din nou, că nu are de gând nici să intoducă noi taxe sau impozite, nici să le majoreze pe cele existente, mai ales că Româna nu are neapărat o problemă cu nivelul fiscalităţii, ci cu birocraţia care îngreunează colectarea.

Declaraţiile ce vin dinspre noul guvern nu reuşesc să liniştească mediul de afaceri, pentru că, în continuare, lipsa de predictibilitate este extrem de prezentă. "Anunţă ba că o măsură se va introduce, ba că se retrage, lucru pe care sperăm să nu îl mai vedem în 2018. Declaraţia 600 a existat înainte într-o formă care s-a adresat unui grup mai mic de persoane, acum s-a încercat, după părerea noastră, un prim test pentru o posibilă impozitare globală," a declarat, pentru Realitatea TV, preşedintele Patronatului investitorilor autohtoni PIAROM, Cristian Pârvan. " Vrem o menţinere a unui ritm de creştere a salariului minim, înţelegem care e motivaţia, dar mediul de afaceri are nevoie să ştie clar când, cum şi cu cât vor creşte aceste salarii, pentru că majorările intempestive vor avea repercursiuni mari şi neplăcute pentru foarte multe companii şi, în general, pentru sectorul productiv. "

Mai multe articole despre:
Eugen Teodorovici declaraţia 600