MENIU

Tel Drum cere intrarea în faliment

Reprezentanții Tel Drum vor intrarea în faliment. Această cerere a fost formulată acum câteva zile, iar peste o săptămână va fi luată în discuție de judecători.

Dosarul a fost înregistrat la 17 ianuarie, iar la 29 ianuarie va avea loc primul termen, la Tribunalul Teleorman. 

La finalul anului trecut, Tel Drum, care până de curând era deținută prin acțiuni la purtător, a înscris la Registrul Comerțului numele acționarilor săi.

Acționarii Tel Drum sunt Petre Pitiș, cu 54%, Dobrescu Liviu Lucian, cu 44% și încă trei persoane, care dețin câte 0,665%: Neda Florea, Panaitov Marilena și Costache Mirela, scrie hotnews.ro.

Totodată, datele de la Registrul Comerțului arată că Mircea Vișan este împuternicit să semneze în numele și pentru societatea Tel Drum.

În urmă cu câteva luni, procurorii DNA au făcut pentru prima dată o legătură directă între Tel Drum și liderul PSD, Liviu Dragnea, afirmând că firma ar fi fost controlată de acesta.

În rechizitoriul procurorilor se arată că ”privatizarea societăţii Tel Drum a fost primul pas. Apoi, Liviu Dragnea, ca şef al Consiliului Judeţean Teleorman, a semnat cumpărarea unui utilaj pentru asfaltare. Utilajul a ajuns prin mai multe aranjamente în administrarea şi apoi în proprietatea Tel Drum, care între anii 2002 şi 2005 a pus mâna pe toate contractele pentru reabilitarea și întreținerea structurii rutiere a judeţului. Ulterior, când s-a aflat că lucrările publice erau atribuite fără licitaţie societăţii Tel Drum, consiliul judeţean a inclus în caietul de sarcini, ca şi condiţie, utilizarea utilajului. Practic, contractele au ajuns tot la Tel Drum. Procurorii spun că membrii grupului au interpus de mai multe ori firme între Consiliului Judeţean sau alte entităţi administrative şi societatea Tel Drum pentru a nu se vedea cine profită de pe urma statului. Un alt pas, care de altfel a atras atenţia reprezentanţilor europeni, a fost implicarea firmei Tel Drum în contracte cu finanţare de la UE. Procurorii spun că finanţările au fost obţinute cu documente false”.

De asemenea, procurorii DNA spun că, în 2009, Liviu Dragnea, cu ajutorul a doi funcţionari din CJ Teleorman, a făcut astfel încât firma Tel Drum să câştige o licitaţie de asfaltare, circa 50 de kilometri de pe Drumul judeţean 506. Proiectul era în valoare de 62,5 milioane de lei, din care șapte milioane de euro proveneau din fonduri europene. După ce licitaţia a fost câştigată, reprezentanţii Tel Drum au falsificat devizul şi au mărit artificial valoarea contractului până la 14 milioane de euro, susțin procurorii.

Mai multe articole despre:
faliment Tel Drum