MENIU

STENOGRAME. Puțura, ameninţări pentru o judecătoare: "Îi dau doi pumni în gură, o calc cu mașina!"

<p>Stenograme &icirc;n dosarul lui Ovidiu Puțura: "&Icirc;i dau doi pumni &icirc;n gură &icirc;n tribunal, o calc cu mașina"&nbsp;</p>

Fostul secretar de stat Ovidiu Puțura a amenințat că va bate o judecătoare și că o va lovi cu mașina, pe motiv că aceasta ar intenționa să pronunțe o hotărâre nefavorabilă, într-o cauză în care era interesat, potrivit interceptărilor din referatul cu propunerea de arestare preventivă, întocmit de procurorii DNA, informează Agerpres. 

Amenințările au fost proferate în timpul unei discuții pe care inculpatul a avut-o cu o altă judecătoare, Corina Iacob, suspectă în dosar, care îi spunea că nu crede că poate convinge măcar o colegă de complet, să dea o soluție dorită de Puțura, într-un dosar civil în care era parte soția acestuia.

"Puțura Ovidiu: Și ce, mă, de nu îi dau doi pumni în gură în tribunal de îi rup picioarele, o calc cu mașina... deci nu am mai auzit treburi din astea...
Corina Iacob: Auzi... să nu cumva să vorbești ceva că știi de la mine... că una, că alta...
P.O.: Nu, îți dai seama că am... mi-o zis Alina că...
(...)
P.O.: Deci, oricum lucrurile sunt foarte simple.
C.I.: Ți-ai făcut cerere de strămutare?
P.O.: Nu... Nici nu o fac. O calc cu mașina după aia și gătăm...
C.I.: Măi în ce situație mă pui...
P.O.: Stai liniștită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăștia cu...
C.I.: Ce faci?
P.O.: Îi pun pe doi, o calcă cu mașină, stai liniștită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăștia.
C.I.: Te rog frumos... și eu ce să fac acum...
P.O.: Să te uiți în dosar și să faci cum îi... ce rezultă din dosar.
C.I.: Să fac opinie separată?
P.O.: Da. Păi, tu vezi ce rezultă din dosar, apăi lucrurile sunt foarte clare. Socrul meu o cumpărat acest teren cred că în anul 1990 și ceva, nu mai țin minte exact, înainte de 2000 oricum. Socrul voia să își vândă casa din Beclean și să se mute în Bistrița, pentru că fetele erau în Bistrița... după ce să stea în Beclean. Asta-i adevărat că eu l-am îndrumat: "Mă, de ce nu te duci să cumperi un teren — că atunci nu aveau valoare terenurile, nu avea bani, știi — cumpără un teren, du-te la o licitație, cumpără un teren". El și l-a ales, ăsta e, OK. Mi l-a arătat și mie, uite-l. Bineînțeles că pe mine nu m-a interesat, nu m-am dus pe acolo. Dar nu are importanță asta. El a fost proprietar".

În opinia procurorilor, atitudinea lui Ovidiu Puțura constituie un argument puternic pentru care lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura, ulterior director la Direcția contencios din același minister, a fost reținut, miercuri, de procurorii DNA, urmând a fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Procurorii anticorupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ovidiu Puțura pentru dare de mită și trafic de influență.

Mai multe pe Agerpres.