MENIU

Stare de alertă în toată Italia: Este cod roşu de inundaţii. Imagini apocaliptice

Stare de alertă în toată Italia: Este cod roşu de inundaţii. Imagini apocaliptice

Este stare de alertă în toată Italia, din cauza vremii. Toate râurile şi pârâurile din nordul ţării sunt vizate de cod roşu de inundaţii. Şcolile din mai multe oraşe, inclusiv Roma, sunt închise, iar circulația pe mai multe şosele a fost oprită. În nordul Italiei plouă fără încetare de sâmbătă. Iar ce este mai rău de-acum urmează. Meteorologii au avertizat că în această noapte vor cădea, pe alocuri, precipitații de până la 400 de litri pe metru pătrat. Ministerul român de Externe a transmis o atenţionare de călătorie. 

Ploile abundente din ultima perioadă au dus la alunecări de teren în Genova. Pietre şi pământ au blocat străzi şi au distrus maşini, iar vântul puternic a smuls arbori din rădăcini. Aproximativ 10 familii, ale căror case se aflau în zone nesigure, au fost evacuate. Sute de voluntari ai protecţiei civile s-au mobilizat în aşteptarea unor inundaţii cum n-au mai fost de 50 de ani. 

Situaţia este dramatică şi la Veneţia, unde marea a inundat mai multe străzi. Asta nu i-a speriat pe turişti şi nici pe alergătorii care au participat la Maratonul Veneţiei. Au parcurs ultimii doi kilometri prin apa rece. Pentru astăzi este aşteptată o nouă creştere a nivelului mării, de 40 de centimetri.

Tot nordul ţării este sub cod roşu de vreme rea. Numeroase localităţi au fost inundate, iar riscul alunecărilor de teren este crescut.

Marea a înghițit o parte din insula Elba.mIar într-un orăşel, unii voluntari au încercat să improvizeze un dig pentru a opri apele. Însă fără succes. 

Din fericire, mecanicul a reuşit să iasă la timp din cabină şi nimeni nu a fost rănit. 

Mai multe articole despre:
Italia inundaţii ape cod roşu