MENIU

Ciucă: Economia continuă să performeze în același ritm de până acum. Pe ce se bazează optimismul fostului premier

Nicolae Ciucă / Foto: Facebook

Economia României continuă să performeze în acelaşi ritm de până acum - o confirmă instituţii internaţionale de evaluare macroeconomică, spune preşedintele Senatului, liberalul Nicolae Ciucă.

"Economia României continuă să performeze în același ritm de până acum - o confirmă instituții internaționale de evaluare macroeconomică. Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută, estimând că perspectiva pentru viitorul imediat este una stabilă. Într-o perioadă în care state dezvoltate și alte țări din regiune se confruntă cu dificultăți economice majore, stabilitatea este o reușită căutată de investitorii internaționali și un element-cheie pentru dezvoltare", a afirmat Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Potrivit președintelui Senatului, România reușește să obțină acest rating în 2023 pe fondul situației economice optime pe care guvernarea liberală a construit-o în anul anterior.

Ciucă a precizat, astfel, că "2022 a fost perioada în care au existat performanțe clare la absorbția de fonduri europene și investiții străine directe, iar valoarea în bani a creșterii economice a fost cât întreg PIB-ul din 2004".

"Agenția Standard & Poor’s apreciază că afluxul de bani europeni - mai ales prin PNRR - vor da economiei noastre rezistență la șocurile de pe piețe internaționale și îi vor asigura o creștere susținută în anii următori", a arătat fostul premier.