MENIU

Sorin Grindeanu, somat să facă economii la minister și CNAIR, condus de omul de încredere al baronului de Ilfov - Hubert Thuma

Sori nGrindeanu, ministrul Transporturilor Foto: INQUAM/Octav Ganea

Problemele de la Ministerul Transporturilor, condus de Sorin Grindeanu, au fost analizate vineri seară, la Culisele statului paralel, cu Anca Alexandrescu, după ce sindicaliștii de la Compania de Drumuri au cerut public șefilor lor să facă economii, să nu mai cheltuiască „pe prostii”. 

 „Domnul Grindeanu, de la Ministerul Transporturilor, are tot mai multe probleme în ograda sa. Se face ca nu vede, nu aude. Sindicatele de la CNAIR fac apel la șefii lor să nu mai arunce banii pe fereastră”, a comentat Anca Alexandrescu, la Culisele statului paralel.

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” din cadrul CNAIR a făcut un apel către conducerea companiei de drumuri și către Ministerul Transporturilor să facă economii pentru a fi achiziționate utilaje și angajați muncitori.

„Ies sindicatele de la CNAIR, unde este domnul Pistol, omul de încredere al lui Hubert Thuma, de la PNL Ilfov, el este șef acolo. Au ieșit cei de la Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” din cadrul CNAIR și fac un apel la șefii lor să cheltuiască mai puțin, să nu mai risipească. De-a lungul timpului a fost un scandal monstru. Au ieșit public informații despre câți bani se plătesc despăgubiri către firmele care nu -și fac treaba, culmea!  Și ce încrengături sunt și cum sunt făcute lucrurile... 

Cei de la sindicate spun: Nu mai cheltuiți banii pe prostii, așa cum se practică în CNAIR SA, unde un director regional își pune turnicheți de acces în propriul secretariat, sistem folosit de 6 persoane.

Între timp, telespectatorii noștri ne-au trimis și poze cu turnicheții, care sunt de la Regionala Iași, pe care le vor folosi doar 6 oameni. Domnul director și-a securizat secretariatul să nu cumva să-l deranjeze cineva, să nu cumva să vină cineva peste el, că doar e vedetă”, a declarat Anca Alexandrescu, vineri seară, la Culiselel statului paralel. 

Cei de la sindicate mai spun : Nu mai plătiți parcarea către societatea GEI Palat CFR pentru cei cu mașini de serviciu în valoare de 10 mii de lei PE LUNĂ.

La acest Palat este director un domn fost SRI.

Nu mai dați mașini de serviciu decât miniștrilor, directorilor generali din companiile de stat/șefilor de instituții ȘI ATÂT! DOAR la CNAIR SA se cheltuiește pe combustibil suma de 127 de milioane de lei. Sunt 25 de milioane de euro numai la CNAIR, pe mașinile de serviciu. 

Opriți iluminatul arhitectural al oricăror clădiri și monumente sau instalați instalații de producere a energiei verzi, DOAR pentru iluminatul arhitectural al clădirii ministerului Transporturilor cheltuim circa 1 milion de euro anual (cifre din anul 2020). (...)

Reduceți cheltuielile pentru întreținere și chirii, căci DOAR CNAIR SA plătește pentru o mizerie de sediu, mai mult de 1 milion de euro chirie anual. (...) 

Dar 1 milion de acolo, 1 milion de acolo. Nu sunt bani de eudcație, sănătate. Dacă adunăm fiecare milion... 25 de milioane de euro pentru combustibili pentru masini de serviciu, numai la o singură instituție?”, a mai spus Anca Alexandrescu.

„Am auzit că dl Grindeanu a fost foarte supărat pentru comunicatul celor de la sindicat. Îi felicit pe cei de la sindicate. Foarte bine, țineți-o tot așa. Ofer spațiu la emisiune. Turnați tot, absolut tot din furăciunile care se fac”, a mai comentat Anca Alexandrescu, la Culisele statului paralel.