MENIU

Cum te aperi de bombardamentul de știri negative. Secretul prin care nu devii DEPRESIV

Probabil că ai observat și tu că atunci când deschizi televizorul la știri după o zi grea de muncă, nu auzi decât despre accidente, violuri, răniți, politicieni corupți și lista e lungă. Așa că în loc să te relaxezi ajungi să fii deprimat și trist. Cum ai putea rezolva această problemă?

Un studiu arată că expunerea repetată la traume colective – cum ar fi bombele detonate în 2013 la un maraton din Boston sau consecințele uraganului Maria din 2017 – poate duce la un fel de cerc vicios al suferinței, în care consumul de știri depresive tot crește.

De asemenea, și psihologii atrag atenția că știrile deprimante pot avea efecte psihologice asupra creierului omului. Mai exact, ar putea provoca anxietate și ar putea avea un impact negativ și asupra somnului. Din acest motiv, specialiștii spun că ar fi utile câteva „reguli" în ceea ce privește consumul de știri.

Sfaturile specialiștilor pentru a face față cu brio știrilor deprimante

„De cele mai multe ori, atunci când văd, aud sau citesc știrile deprimante, oamenii tind să aibă un sentiment de neajutorare și să se simtă demoralizați. Astfel, desfășurarea activităților de zi cu zi devine mai dificilă decât de obicei", a declarat psihologul Joy Harden Bradford.

În acest sens, Joy Harden Bradford spune că cea mai bună cale prin care poți face față mai bine știrilor negative e să găsești o manieră prin care să poți valorifica frustrările acumulate. De exemplu, atunci când ești pus față în față cu nedreptăți să te gândești ce ai putea face în această privință.

Și nu în ultimul rând, specialistul mai recomandă să iei o pauză de la știri atunci când simți că acestea îți fac mai mult rău decât bine. Așa că în loc să te uiți sau să citești știri, ai putea petrece ceva timp cu familia și cu prietenii, iar acest lucru te va ajuta cu siguranță să te deconectezi de la viața cotidiană.

Sursa

Mai multe articole despre:
ştiri deprimare stiri negative