MENIU

Sfârșitul lui Vladimir Putin este mai aproape decât se credea - Kremlinul, pus pe jar de verdictul medicilor ruși

Vladimir Putin Foto: Profi Media

Zvonurile despre starea de sănătate precară a președintelui rus par că se adeveresc de la o zi la alta. Tot mai multe știri vin din cercul intern al Kremlinului și despre un posibil plan de succesiune al președintelui rus, aflat într-o stare critică de sănătate. Medicii l-ar fi avertizat pe Putin și despre cât mai are de trăit, relatează presa britanică. 

Se presupune că Vladimir Putin ar fi fost chiar avertizat de medici că mai are doar trei ani de trăit, iar sursele din Serviciul rus de Securitate dezvăluie că este tot mai preocupantă starea de sănătate a liderului de la Kremlin, ceea ce ar confirma și posibilul plan de succesiune al președintelui, scrie DailyMail.

Un ofițer FSB a descris starea președintelui rus ca fiind o „formă severă de cancer, cu o evoluție galopantă”.

Primele speculații că Putin ar fi foarte grav bolnav au apărut odată cu invazia în Ucraina, în urmă cu trei luni, după aparițiile controversate ale președintelui rus, în care acesta fost observat cu tremur intens și necontrolat al mânilor și picioarelor. 

Ofițerul de securitate susține că lui Putin i-ar fi rămas „nu mai mult de doi până la trei ani” și își va pierde și vederea, relatează The Mirror, citat de DailyMail. Verdictul ar fi fost dat chiar de medici, care l-au informat deja pe președintele rus.

Știrile despre boala terminală a liderului rus au apărut într-un mesaj al fostului agent rus FSB - Boris Karpichkov.

În plus, acesta susține că, deși are nevoie de ochelari, la recomandarea medicilor, Putin nu vrea să poarte, pentru a nu fi intrerpretat ca un semn de slăbiciune și are accese de „furie necontrolată” în relația cu subordonații. Faptul că are nevoie de ochelari ar fi confirmat și de numeroasele știri potrivit cărora discursurile sale sunt tipărite cu litere de format mare pentru a-i fi accesibil textul pe care trebuie să-l citească la diverse reuniuni.

Putin a suferit o intervenție chirurgicală de cancer „de succes” în luna mai și este în recuperare, iar sfatul medicilor a fost „esențial”. Știrile au apărut atunci cu câteva ore înainte de întâlnirea lui Putin cu Lukașenko de la Soci.

În urmă cu două săptămâni a fost a doua oară când Putin a fost surprins făcând mișcări necontrolate, ceea ce îl face suspect de Parkinson. Imaginile sunt din timpul unei întâlniri cu președintele Tadjikistanului.