MENIU

Scad prețurile la apartamente! Cum evoluează sectorul rezidențial în marile orașe

Prețurile apartamentelor sunt în scădere, în iunie, în marile orașe din țară, după ce, pe fondul programului „Prima Casă” au crescut constant de la începutul an ului și până în luna mai.

Potrivit unui studiu făcut de Imobiliare.ro, prețurile apartamentelor din marile orașe a fost în scădere în primalună de vară față de luna mai.

În Capitală, prețul mediu solicitat pentru apartamentele disponibile spre vânzare a scăzut cu 2,8% în iunie, de la 1.126 de euro pe metru pătrat util, la 1.094 de euro pe metru pătrat. Studiul făcut de Imobiliare.ro arată că în București au fpst în scădere atât prețurile apartamentelor noi, cât prețurile apartamentelor vechi.

În Brașov, Indicele Imobiliare.ro a consemnat un declin de 1,6%, de la 915 euro pe metru pătrat în mai, până la 900 de euro pe metru pătrat luna trecută.

În Cluj-Napoca, orașul în care s-au înregistrat cele mai mari creșteri de prețuri în ultima perioadă, s-a înregistrat o tendință de scădere a prețurilor luna trecută, suma medie solicitată de vânzători ajungând la 1.200 euro pe metru pătrat util – cu 0,7% mai puțin decât nivelul atins în urmă cu 30 de zile, respectiv 1.209 euro pe metru pătrat.

Constanța este singurul dintre marile orașe în care s-a consemnat o creștere în ultima lună, de la 956 la 967 de euro pe metru pătrat (o diferență de 1,2%).

La Iași, apartamentele s-au ieftinit, per ansamblu, cu 4% în ultima lună, de la 883 la 848 de euro pe metru pătrat util.

În Timișoara un apartament poate fi achiziționat cu 0,2% mai puțin decât luna trecută, respectiv cu 991 de euro pe metru pătrat util, față de 993 de euro pe metru pătrat.

Mai multe articole despre:
apartamente imobiliare rezidenţial Prima Casă