MENIU

S-a stabilit lista scurtă pentru noua conducere CEC Bank. Surprize peste surprize

<p>Radu Gheţea, din nou pe lista scurtă a CEC Bank</p>

Procesul de selecție a noii conduceri CEC Bank se apropie de final. Pe lista scurtă a firmei care face recrutarea se află actualul șef al ASF, Mișu Negrițoiu, economistul Lucian Isar, dar și actualul șef al băncii, Radu Ghețea.

Compania de recrutare Transearch a finalizat lista candidaților la poziția de membru al Consiliul de Administrație al CEC Bank.

Mai multe surse apropiate procesului au arătat, pentru Profit.ro, că pe listă sunt și președintele ASF, Mișu Negrițoiu, economistul Lucian Isar, actualul președinte al băncii de stat, Radu Ghețea, dar și Magdalena Manea, membru în CA și fost director al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).

Procesul de selecție a noii conduceri CEC Bank trenează deja de mai multă vreme, după ce primele încercări au eșuat din diferite motive.

Lista va trebui aprobată și de Banca Națională a României. Pozițiile din lista realizată de Transearch vor avea o importanță mare în selecția finală.

În cadrul CA va exista un post de președinte și unul de vicepreședinte. Șeful executiv al CEC Bank va fi simplu membru în CA. Ministerul Finanțelor va putea avea doi reprezentanți direcți în CA, fără ca aceștia să sibă și funcții executive sau să fie pe poziția de președinte sau vicepreședinte.

Magdalena Manea, aleasă la jumătatea anului trecut ca membru al Consiliului de Administrație al CEC Bank, ocupă prima poziția în lista scurtă pentru noul CA al băncii de stat, au arătat surse direct implicate. Ea și-ar fi depus candidatura exclusiv pentru pozițiile de președinte sau vicepreședinte. Manea și-a început cariera la Banca Națională a Românei. În vârstă de 52 de ani, Manea a mai ocupat și funcția de director general al Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare.

Pe a doua poziție în lista scurtă realizată de compania de HR Transearch se află Lucian Isar, unul dintre cei mai cunoscuți critici ai Băncii Naționale a României și ai guvernatorului Mugur Isărescu.

Mai multe articole despre:
CEC Bank