MENIU

S-a sinucis pentru că râdeau de ea la școală. Mesajul tulburător al părinților ei a dat o lecție

O adolescentă de 15 ani din statul Pennsylvania și-a luat viața nemaisuportând jignirile și hărțuirile la care era supusă de colegii săi de liceu.

Paralizați de durere, părinții lui Sadie Riggs au publicat un mesaj pentru întraga comunitate și pentru cei care se fac vinovați de hărțuirea constantă la care a fost supusă fiica lor.

„Pentru hărțuitorii implicați, vrem să știți că ați fost foarte eficienți în a o face pe fiica noastră să se simtă lipsită de valoare.

Pentru toți hărțuitorii de pretutindeni, vrem doar să știți că, oricât am disprețui acțiunile voastre, niciodată nu vă dorim să simțiți durerea care ne paralizează corpul - o durere atât de aprigă, încât face ca simpla respirație să fie dificilă -, sau vinovăția care ne chinuie, întrebându-ne ce am fi putut face mai mult, sau lupta de a ne aminti ultimele cuvinte pe care ni le-am spus...Inimile noastre sunt rănite, dincolo de înțelegere.”

Familia adolescentei a relatat mass media locale faptul că Sadie era nerăbdătoare să înceapă un nou an școlar, însă un incident nedorit a făcut-o să aleagă această cale disperată. Nu s-a specificat, însă, despre ce aanume a fost vorba.

Mătușa lui Sadie a afirmat că ceilalți colegi „o insultau în toate felurile posibile”, iar conturile ei de pe site-urile de socializare erau, de asemenea, țintele colegilor răutăcioși. Familia lui Sadie a declarat că, în loc să i se aducă flori la înmormântare, mai bine s-ar purta cuviincios unii cu alții.

Fenomenul cunoscut sub numele de bullying, caracterizat prin hărțuire psiho-emoțională și chiar violențe corporale, este din ce în ce mai prezent în colectivele școlare, în special, dar chiar și printre maturi, atenționează psihologii. Deși se încearcă ținerea lui în frâu prin educație, promovare și mobilizarea vitimelor, nu s-au constatat îmbunătățiri concrete.