MENIU

Rusia, preocupată de presiunea pe care o exercită SUA asupra Coreea de Nord

Kim Jong un

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat, sâmbătă, că planurile Statelor Unite de a înăspri sancțiunile împotriva Coreei de Nord nu vor da roade. El a adăugat că este vital ca toate părțile să se angajeze într-un dialog pentru obținerea păcii.

Rusia este îngrijorată de abordarea Occidentului faţă de criza nord-coreeană, care este copleşită de "politica de presiune", susţine Riabkov, adăugând că este regretabil că Washingtonul şi Phenianul continuă să aibă precondiţii care întârzie începerea dialogului, scrie Mediafax.

"Situaţiile în care logica măsurilor practice în domeniul militar, fie că vorbim despre testele nucleare sau cu rachete balistice efectuate de Coreea de Nord sau despre exerciţiile desfăşurate de SUA şi aliaţii săi, toate conduc la acelaşi rezultat - procesul politic nu avansează, circumstanţele se înrăutăţesc, situaţia este într-un impas, cu riscul unei escaladări necontrolate", a spus Serghei Riabkov.

Viceministrul rus de Externe apreciază că activităţile militare ale ambelor părţi aflate în conflict în Peninsula Coreeană împiedică procesul de pace. Referindu-se la modalităţi de reducere a tensiunilor, Riabkov a spus că disponibilitatea de a discuta şi "reţinerea din partea ambelor părţi" ar putea contribui la "remedierea situaţiei foarte periculoase".