MENIU

Românul răpit în Burkina Faso. Iohannis și Ponta l-au uitat, președintele din Burkina Faso dă lecții

Klaus Iohannis și Victor Ponta nu au mai avut vreo reacție despre românul răpit, de mai mult de o lună. Presedintele din Burkina Faso, Michel Kafando, a facut marti un apel pentru intensificarea cooperarii regionale in scopul combaterii terorismului, vorbind in acest sens si despre cetateanul roman rapit de o grupare islamista la inceputul lunii aprilie, scrie ziare.com

"Nu avem vesti despre cetateanul roman, incercam sa aflam daca exista semne de viata", a explicat Michel Kafando, citat de site-ul agentiei AFP, potrivit MaliActu.net.

Cetateanul roman a fost rapit pe 4 aprilie in zona minei de mangan Tambao, situata in nordul statului Burkina Faso, in apropierea frontierei cu Niger si Mali. Organizatia islamista Al-Mourabitoune a revendicat rapirea la jumatatea lunii mai.

"Este prima data cand un astfel de incident se intampla in Burkina Faso. Este o problema de securitate in regiune", a spus Kafando. "Pacea regionala necesita o mai buna organizare, operatiuni militare comune, armonizarea politicilor in materie de securitate", a spus Michel Kafando. Grupul salafist Al-Mourabitoune a anuntat pe 20 mai ca il detine pe romanul rapit in Burkina Faso.  

Românul răpit în Burkina Faso. MAE:Celula de criză a analizat diverse scenarii de evoluție a cazului

Reprezentanții instituțiilor din Celula de criză interinstituțională care funcționează la MAE în cazul românului răpit în Burkina Faso au analizat, în cursul reuniunilor avute marți, "diverse scenarii de evoluție a cazului și au examinat acțiunile posibile pentru soluționarea situației cetățeanului român luat ostatic", informează un comunicat MAE remis AGERPRES.

De asemenea, sursa citată anunță că "cele mai recente evoluții înregistrate în acest caz, precum și concluziile de etapă ale reuniunilor de astăzi ale Celulei de criză interinstituțională au fost transmise spre informarea operativă a Președintelui României și Prim-ministrului României".

Potrivit MAE, Celula de criză a avut în cursul zilei de marți "o serie de reuniuni", iar ministrul Bogdan Aurescu a participat imediat după revenirea în țară la activitatea acestei structuri.

"Celula de criză interinstituțională continuă demersurile de verificare a veridicității informațiilor și a materialului audio apărute în presă în cursul zilei de astăzi. În acest scop, a fost solicitat și sprijinul partenerilor internaționali ai României. Celula de criză interinstituțională reiterează faptul că, având în vedere specificul acestei operații, procedurile de verificare pot să dureze, nefiind așteptat un rezultat imediat", anunță diplomația română.