MENIU

Robert Negoiţă: În ultimii patru ani am reabilitat mai mult decât s-a reabilitat în tot Bucureştiul

Robert Negoiţă: În ultimii patru ani am reabilitat mai mult decât s-a reabilitat în tot Bucureştiul

Primarul Robert Sorin Negoiţă a verificat astăzi, 16 martie, stadiul lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor din Sectorul 3.

"În ultimii patru ani am reabilitat mai mult decât s-a reabilitat în tot Bucureştiul. Vom continua să reabilităm într-un ritm alert. Vreau să anunţ că astăzi s-a publicat noul ghid de reabilitare pe fonduri europene şi suntem pregătiţi să începem lucrările la alte blocuri pentru care avem actele în regulă. Prin urmare fac apel către toate asociaţiile de proprietari din Sectorul 3 care încă nu s-au înscris în programul de reabilitare termică să depună cât mai repede documentaţia la primărie. Până acum avem reabilitate peste 600 de blocuri, dar până în iunie vom mai da în lucru încă 300, ceea ce înseamnă un total de 900 de blocuri până la sfârșitul lui 2016, adică o cifră pe care nicio primărie nu a atins-o, dacă avem o privire de ansamblu asupra perioadei menţionate. Blocurile care urmează să intre în reabilitare termică sunt pe buget local. Ghidul nou permite ca lucrările să fie executate de primărie şi decontate ulterior. Facem acest lucru pe finanţarea noastră, după care depunem documentele pentru rambursare din bani europeni”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă.

Din 2012 până în prezent, în Sectorul 3 au fost reabilitate 404 blocuri, adică peste 30.000 de apartamente, alte 261 de blocuri fiind în stadiul de recepționare, adică un total de 665 blocuri. Facem precizarea că, în urma procesului de reabilitare termică, facturile la încălzire au scăzut cu aproximativ 40% în Sectorul 3.

Mai multe articole despre:
reabilitare sector 3 Robert Negoiţă