MENIU

REZULTATE BACALAUREAT 2017: AVEM notele pe judeţe la BAC 2017. Le găsești în acest articol

REZULTATE BACALAUREAT 2017

REZULTATE BACALAUREAT 2017: IATĂ NOTELE LA BAC 2017! Rezultatele la BAC 2017 s-au afişat miercuri la ora 12:00 pe realitatea.net şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Cea mai simplă metodă de a găsi rezultate la BAC 2016 este căutarea după nume. După rezultatele la BAC 2017, se depun contestații între orele 16 și 20, la centrul de examinare în care elevul a susținut problele la BACALAUREAT 2017.

UPDATE. Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că examenul de anul acesta nu a fost uşor. "Metodologie crează o presiune. Regret cele întâmplate în Galaţi. Condoleanţe familie. Trebuie să modificăm metodologie pentru examenul de Bacalaureat şi cea pentru Admitere la liceu", a spus acesta. 

Conform ministrului Educaţiei, rata de promovabilitate în 2017 la Bacalaureat este de 71,4%. "Procentul este mai mare decât anul trecut, dar numărul de elevi este egal cu cel din anul trecut".

UPDATE ora 15: 71% promovabilitate la BAC 2017, cu rezultate excelente în Sibiu și Bacău, dar foarte slabe în județe ca Ilfov, Teleorman și Giurgiu. În acestea trei, promovabilitatea a fost sub 50%.

UPDATE ora 12:00: Rezultatele au fost publicate pe EDU.ro! Le puteţi consulta AICI 

UPDATE. În jumătate de oră notele vor fi publicate pe Edu.ro. Linkul exact la care se vad rezultate BAC 2017 este acesta: http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx.

UPDATE. Ziua cea mare a sosit. În scurt timă vom avea rezultatele la BAC 2017. Până atunci puteţi să aflaţi din această ştire cum se fac contestaţiile, când se afişează notele la BAC 2017 după contestaţii, când începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2017 şi regulamentul de corectare al lucrărilor scrise la BAC 2017.

EDU.RO BAC 2017 rezultate: "Ce fac dacă pic BAC-ul?" Întrebarea la care mii de elevi caută răspunsul

Atunci când sunt afișate rezultate online la BAC 2017, încercați să folosiți căutarea după nume. E cea mai simplă și mai rapidă metodă de a găsi notele online ale unui elev la BAC 2017.

Nu uitați că, dacă sunteți nemulțumiți de nota primită puteți depune o contestație. trebuie să vă grăbiți, deoarece cererile pot fi depuse până diseară la ora 20.00.

Mai sunt doar câteva ore până la publicarea orelor și elevii și familiile lor așteaptă deja cu nerăbdare momentul.

Realitatea.net va publica rezultate BAC 2017 din București, Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea.

Imediat după publicarea notelor, elevii nemulțumiți pot depune contestații, care vor fi soluționate până pe 10 iulie, când vor fi afișate rezultatele finale.

REZULTATE BAC 2017. Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2017 vor fi afişate miercuri, până la ora 16,00, iar contestaţiile la Bacalaureat 2017 pot fi depuse între orele 16,00 - 20,00, a anunţat Ministerul Educaţiei. Cel mai probabil, notele la BAC 2017 vor fi afişate în jurul orei 12:00.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei între 6 şi 9 iulie vor fi rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 10 iulie.

Înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va face între 11 şi 14 iulie. Cei care au promovat examenele de corigenţe o pot face pe 27 iulie.

Pe 21 august va fi susţinută proba scrisă la Limba şi literatura română, pe 22 august - la Limba şi literatura maternă, iar pe 23 august - proba obligatorie a profilului.

Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, va avea loc pe 4 august.

Între 25 şi 28 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în Limba română, pe 28 august - competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar pe 29 - 30 august - competenţele digitale.

În zilele de 30 şi 31 august se va face evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Rezultatele vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16,00, şi depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 16,00 - 20,00.

Contestaţiile vor fi rezolvate între 2 şi 5 septembrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 6 septembrie.

REZULTATE BACALAUREAT 2017: Ce urmează după examen

(1) După încheierea probelor din cadrul examenului de bacalaureat şi după evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru toţi candidaţii.

(2) Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

(3) Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

(4) Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor prevăzute în prezenta metodologie la art. 41, alin. (1), lit. A., B.,C., D.

b) au susţinut toate probele scrise prevăzute în prezenta metodologie la Art.41, alin. (1) lit. E. şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea;

c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise precizate la alin. Art. 41, alin. (1) lit. E.

(5) Candidatul care, la una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă.

(6) Media notelor la probele scrise, menţionată la alin. (4), punctul c), se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

(7) Candidatul care îndeplineşte, cumulativ, condiţiile precizate la alin. (4) este declarat „reuşit”.

(8) Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

(9)Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate la alin.(4), precum şi candidaţii care s-au prezentat la unele, dar nu la toate probele de examen sunt declaraţi „respinşi”.

(10)Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.

(11) Rezultatele examenului naţional de bacalaureat sunt publice.

(12) Pentru comunicarea rezultatelor finale ale bacalaureatului se întocmesc şi se afişează liste nominale care cuprind: numele şi prenumele candidaţilor, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media generală, acolo unde este cazul, participarea şi, după caz, rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor şi rezultatul final: „reuşit"/„respins"/„neprezentat"/„eliminat din examen”.

(13) Rezultatele obţinute la probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale nu se contestă.

REZULTATE BACALAUREAT 2017: Contestațiile

(1) Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.

(2) Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

(3) Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.

(4) După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare din judeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti . După aceasta, se aplică ştampila „Bacalaureat 2011 – C.Z.E.”.

(5) În cazul în care Comisia naţională de Bacalaureat decide organizarea de centre de contestaţii la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti, lucrările se înaintează, prin delegat, comisiei judeţene /a municipiului Bucureşti de contestaţii, singura în măsură să acorde o nouă notă lucrării. Totodată, se transmite un borderou în care se menţionează proba de examen, disciplina, tipul de subiect, numărul de ordine al lucrărilor şi numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestată.

(6) Comisia Naţională de Bacalaureat poate stabili organizarea de centre de contestaţii la nivel regional. Componenţa comisiei de contestaţii din centrele regionale este stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul unde a fost stabilit sediul centrului de contestaţii, cu acordul Comisiei Naţionale de Bacalaureat.

(7) În cazul în care se organizează centre regionale de contestaţii, lucrările de la centrele zonale de evaluare, ale căror rezultate iniţiale au fost contestate, se înaintează, prin delegat, comisiei de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti,. Aceasta numerotează lucrările contestate, pentru fiecare probă scrisă, disciplină şi tip de subiect şi le transmite comisiei regionale de contestaţii, singura în măsură să acorde o nouă notă lucrării.