MENIU

Rezultate BAC 2018. Ce poţi să faci dacă nu iei Bacalaureatul 2018

Rezultate BAC 2018. Absolvenţii de clasa a 12-a aşteaptă cu sufletul la gură rezultatelele la Bacalaureat 2018. Ce poţi să faci dacă nu promovezi BAC-ul 2018?

Rezultate BAC 2018 Absolvenţii de clasa a 12-a îşi pun mereu următoarea întrebare: "CE FAC DACĂ NU IAU BAC - UL?" Realitatea.net vă oferă o serie de răspunsuri şi de idei pentru cei care nu au reuşit să ia BAC-ul.

În primul rând, dacă nu promovezi în sesiunea iunie-iulie 2018, poţi să mai încerci în toamnă.

Cei care nu au reusit sa-si ia diploma de BAC nici din prima, nici din a doua incercare mai pot sustine examenul doar cu plata, anul viitor. Taxa este de 230 de lei si este valabila numai in cazul candidatilor din promotiile anterioare care se prezinta la toate probele examenului de BACALAUREAT. In celelalte cazuri, stabilirea sumei de plata pentru examenul de BACALAUREAT se face diferentiat, in functie de numarul probelor pe care le sustine fiecare candidat, luandu-se in calcul toate cheltuielile necesare examinarii candidatului.

Rezultate BAC 2018. Elevii care si-au pierdut orice speranta de a obtine diploma de BAC si de a merge la facultate, dar vor sa-si continue studiile, se pot indrepta catre scolile postliceale. Rezultatele slabe din ultimii ani de la examenul de BACALAUREAT i-au facut pe multi absolventi fara diploma sa se indrepte catre aceste forme de invatamant.

Durata studiilor este de doi pana la trei ani, cursurile se tin fie dimineata, fie dupa-amiaza, astfel incat tinerii sa-si poata lua un job, daca vor, pe durata studiilor.

Una dintre cele mai cautate meserii este cea de asistent medical. Doritorii trebuie doar sa aduca o copie dupa foaia matricola dupa cele 12 clase si sa plateasca, in Bucuresti, spre exemplu, peste 2.000 de lei.

Rezultate BAC 2018. Totodata, tinerii au obligatia sa isi ia examenul. Atentie, insa! Conducerea Ordinului Asistentilor din Romania, cei care acorda drept de libera practica absolventilor de scoala postliceala sanitara, contesta inscrierea fara bacalaureat.

Rezultate BAC 2018. Cine te angajeaza fara diplomă de BAC?

Optiunile celor care nu au luat BAC-ul sunt limitate, iar salariile, cele minime. Fara o diploma de BAC, un tanar poate aspira la un post de muncitor necalificat, in domenii precum agricultura, restaurante, retail sau constructii.

Din pacate, insa, cei care nu reusesc sa termine macar liceul au putine sanse pe piata muncii, pentru ca joburile sunt extrm de rare. Acestia sunt, in general, cei care ingroasa randurile somerilor.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise. 

Promovarea examenului de bacalaureat permite accesul în învăţământul superior, în conformitate cu condiţiile generale şi specifice stabilite în acest sens. În urma promovării examenului de bacalaureat, absolventului i se eliberează diplomă de bacalaureat.

Rezultate BAC 2018. Primele note la BAC 2018 se afişează miercuri, 4 iulie, pe bacalaureat.edu.ro. În acest articol, realitatea.net vă oferă rezultatele la BAC 2018 pe judeţe.

Rezultate BAC 2018. Verifică notele la BAC 2018 pe judeţe:

Rezultate EDU ro BAC 2018 Alba

Rezultate Edu ro BAC 2018 Arad

Rezultate Edu ro BAC 2018 Arges

Rezultate Edu ro BAC 2018 Bacau

Rezultate Edu ro BAC 2018 Bihor

Rezultate Edu ro BAC 2018 Bistrita Nasaud

Rezultate Edu ro BAC 2018 Botosani

Rezultate Edu ro BAC 2018 Braila

Rezultate Edu ro BAC 2018 Brasov

Rezultate Edu ro BAC 2018 Bucuresti

Rezultate Edu ro BAC 2018 Buzau

Rezultate Edu ro BAC 2018 Calarasi

Rezultate Edu ro BAC 2018 Caras Severin

Rezultate Edu ro BAC 2018 Cluj

Rezultate Edu ro BAC 2018 Constanta

Rezultate Edu ro BAC 2018 Covasna

Rezultate Edu ro BAC 2018 Dambovita

Rezultate Edu ro BAC 2018 Dolj

Rezultate Edu ro BAC 2018 Galati

Rezultate Edu ro BAC 2018 Giurgiu

Rezultate Edu ro BAC 2018 Gorj

Rezultate Edu ro BAC 2018 Harghita

Rezultate Edu ro BAC 2018 Hunedoara

Rezultate Edu ro BAC 2018 Ialomita

Rezultate Edu ro BAC 2018 Iasi

Rezultate Edu ro BAC 2018 Ilfov

Rezultate Edu ro BAC 2018 Maramures

Rezultate Edu ro BAC 2018 Mehedinti

Rezultate Edu ro BAC 2018 Mures

Rezultate Edu ro BAC 2018 Neamt

Rezultate Edu ro BAC 2018 Olt

Rezultate Edu ro BAC 2018 Prahova

Rezultate Edu ro BAC 2018 Salaj

Rezultate Edu ro BAC 2018 Satu Mare

Rezultate Edu ro BAC 2018 Sibiu

Rezultate Edu ro BAC 2018 Suceava

Rezultate Edu ro BAC 2018 Teleorman

Rezultate Edu ro BAC 2018 Timis

Rezultate Edu ro BAC 2018 Tulcea

Rezultate Edu ro BAC 2018 Valcea

Rezultate Edu ro BAC 2018 Vaslui

Rezultate Edu ro BAC 2018 Vrancea

Rezultate BAC 2018 - Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, s-a desfăşurat în săptămâna 25-29 iunie. Examenele au început cu testul de Limba şi literatura română - proba E)a). Marţi, 26 iunie, a avut loc proba la Limba şi literatura maternă - E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 27 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului - E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d), s-a desfăşurat joi, 28 iunie.

Rezultate BAC 2018. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile (118.856 de candidați din promoția curentă, respectiv 18.015 candidați din promoțiile anterioare).

Subiectele şi baremul la proba la alegere le găseşte AICi: Geografie, Biologie, Anatomie, Chimie, Fizică, Informatică, Logică, Filosofie 

Toate lucrările primite în centrul zonal de evaluare la aceeaşi disciplină, din cadrul aceleiaşi probe de examen, având acelaşi tip de subiect, sunt amestecate de către preşedintele şi vicepreşedintele comisiei, apoi sunt grupate în pachete şi numerotate de la 1 la n, scrie realitatea.net. De regulă, pachetele cuprind câte 100 de lucrări. Pachetele de lucrări se introduc în dosare/plicuri, după ce pe fiecare lucrare s-a scris şi numărul de ordine al dosarului/plicului.

Dosarele cu lucrările numerotate sunt predate de preşedinte sau de vicepreşedinte, cu proces-verbal de predare-primire, profesorilor evaluatori desemnaţi de preşedinte. Procesul-verbal conţine data, ora, numele persoanelor care predau/preiau lucrări, disciplina de examen, numărul lucrărilor predate/preluate şi numerele de ordine ale acestora.

Rezultate BAC 2018. Înainte de începerea corectării, preşedintele şi vicepreşedintele din centrul zonal de evaluare au obligaţia de a asigura, pentru fiecare disciplină la care se organizează evaluarea, o sesiune de instruire pentru evaluatori. Scopul acestei instruiri este de a diminua diferenţele dintre evaluatori în aplicarea baremului de evaluare. 

BAREM ROMÂNĂ BAC 2018 + SUBIECTE ROMÂNĂ BAC 2018

Evaluarea lucrărilor scrise din fiecare pachet se efectuează, pe baza baremului de evaluare şi notare, în cadrul centrului zonal de evaluare, de doi profesori evaluatori, care lucrează, în mod obligatoriu, în săli separate, stabilite de preşedintele comisiei, Conform realitatea.net, în fiecare sală se află cel puţin trei profesori evaluatori. Schimbarea lucrărilor de la primul evaluator la al doilea şi invers se va face în prezenţa preşedintelui sau a vicepreşedintelui comisiei, menţionându-se datele de identificare ale evaluatorului: numele şi numerele lucrărilor corectate.

Pe perioada evaluării au voie să intre în săli, în afara evaluatorilor înşişi, doar preşedintele şi vicepreşedintele comisiei judeţene/a municipiului Bucureşti de bacalaureat, preşedintele şi vicepreşedintele centrului zonal de evaluare, reprezentanţii Comisiei Naţionale de Bacalaureat, persoane delegate de către comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti , pentru a controla desfăşurarea bacalaureatului. 

Rezultate BAC 2018. Subiecte şi barem BAC 2018 Istorie

Toate borderourile, însoţite de listele cu numerele lucrărilor şi cu distribuţia acestora pe evaluatori se arhivează de către vicepreşedintele comisiei şi vor fi puse la dispoziţia Comisiei Naţionale de Bacalaureat pentru sondaje şi analize post-examen.

Rezultate BAC 2018. Lucrările se evaluează şi se apreciază de fiecare evaluator, separat, respectându-se baremele de evaluare şi notare elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare și Examinare. La evaluarea lucrărilor scrise, profesorii evaluatori nu vor face sublinieri sau menţiuni pe acestea. Evaluarea pe baza baremului se înregistrează în borderourile de evaluare, separat pentru fiecare evaluator.

Zilnic, după terminarea programului de evaluare şi de notare, pachetele de lucrări şi borderourile individuale de notare, închise în plicuri sigilate, se predau, cu proces-verbal asemănător celui de la alin. (3), preşedintelui sau vicepreşedintelui, pentru a fi păstrate în dulapuri metalice, închise şi sigilate. Procesele-verbale fac parte din documentele de examen şi se păstrează în acelaşi regim cu lucrările scrise. Cheile şi sigiliul de la fişetele în care sunt depozitate lucrările scrise şi celelalte documente de bacalaureat vor fi păstrate separat de către preşedinte/vicepreşedinte şi de unul dintre membrii comisiei. Art.68 - (1) După încheierea, de către ambii profesori, a acţiunii de evaluare, borderourile întocmite şi semnate de fiecare profesor evaluator sunt predate preşedintelui comisiei, odată cu lucrările evaluate.

Subiecte şi barem BAC 2018 Matematica

Pentru fiecare candidat care a obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă.

Candidatul care, la una din probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse se consideră că nu a susţinut proba respectivă. 

Rezultate BAC 2018. Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat.