MENIU

Renul RUDOLPH împlinește 50 de ani de carieră în televiziune

Rudolph a fost creat în anul 1939 de Robert May, un funcționar al magazinului Montgomery Ward care oferea broșuri și cărți în perioada sărbătorilor. A prins apoi viață în piesa "Rudolph the Red-Nosed Reindeer" compusă de Gene Autry și personaj de animație pe marile ecrane în 1944.

Joi, 11 decembrie Rudolph va împlini 50 de ani de existență animată în televiziune, în categoria personajelor clasice de Crăciun. Rudolph și-a făcut debutul pe micile ecrane în 1964 și a fost produsul imaginației artiștilor Arthur Rankin și Jules Bass care foloseau o tehnică denumită pe atunci animagic. De atunci și până azi, Rudolph a influențat foarte mulți regizori contemporani – de la Tim Burton până la Wes Anderson.

Povestea celui mai cunoscut ren al lui Moș Crăciun este următoarea: batjocorit de semenii săi din cauza nasului mare și în permanență roșu, Rudolph este descoperit de Moș Crăciun care îi vede nasul strălucind în timp ce așeza cadourile sub brad. Din cauza ceții puternice, Moș Crăciun este îngrijorat că nu va putea să ducă toate cadourile în timp util și îl ia pe Rudolph ca ajutor. De atunci Rudolph împreună cu ceilalți reni: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner și Blitzen colindă lumea alături de Moș Crăciun pentru ca acesta să poată să ducă toate cadourile la timp. 

Mai multe articole despre:
Moş Crăciun Crăciun ren RUDOLPH