MENIU

RECOMPENSĂ! Ce sumă oferă F.B.I pentru depistarea unui grup de hackeri

F.B.I. ofera o suma fabuloasa pentru depistarea hackerilor

Washingtonul a acuzat grupul de hackeri DarkSide din Rusia că se află în spatele atacului online care a paralizat Colonial Pipeline, cea mai mare reţea de conducte de produse rafinate din Statele Unite, în urmă cu câteva luni, transmite AFP. 

Atacul a fost unul de tip ransomware, care exploatează găurile de securitate ale unei companii sau ale unui individ pentru a cripta şi a bloca sistemele sale computerizate, solicitând ulterior o răscumpărare pentru a le debloca. 

F.B.I oferă o recompensă de zece milioane de dolari pentru depistarea grupului de hackeri

Răufăcătorii de la DarkSide, spun specialiștii, fură date confidenţiale de la companii adesea cu sediul în ţări occidentale şi cer o răscumpărare pentru a le înapoia. 

‘’Prin oferirea acestei recompense, Statele Unite îşi demonstrează angajamentul de a împiedica exploatarea victimelor ransomware din întreaga lume de către infractorii cibernetici”, a declarat Departamentul de Stat într-un comunicat. 

Washingtonul a oferit, de asemenea, cinci milioane de dolari pentru orice informaţie care contribuie la arestarea sau acuzarea, în orice ţară, a oricărei persoane care încearcă să participe la un atac alături de DarkSide. 

Criminalitatea cibernetică este o activitate în creştere 

Conform unor noi date publicate în luna octombrie, în prima jumătate a anului 2021 au fost raportate autorităţilor americane plăţi în valoare de 590 de milioane de dolari legate de ransomware. Cu 42% mai mult decât suma făcută publică de instituţiile financiare americane pentru întreg anul 2020, potrivit raportului Trezoreriei, existând indicatori serioşi conform cărora costul real ar putea fi de miliarde. 

Mai multe articole despre:
hacker sistem informatii politia cibernetica