MENIU

Reacţia producătorului reclamelor controversate cu Brâncuşi: Acestea au la bază o doză de imaginaţie

Producătorul spoturilor publicitare controversate, cu marele sculptor Constantin Brâncuși, care promovează CEC BANK, răspunde acuzaţiilor de falsificare, prin intermediul campaniilor publicitare, a celui supranumit părintele sculpturii moderne. Criticile au venit din partea cunoscătorilor operei şi vieţii marelui sculptor, care susțin că imaginea cu Brâncuşi, care vorbeşte în limba română, este falsificată, pentru că nu există o asemenea înregistrare video şi că cel supranumit părintele sculpturii moderne nu a fost vreodată înregistrat, în timp ce vorbea în limba română, potrivit Adevărul. Producătorul spoturilor publicitare controversate de promovare a CEC BANK răspunde acuzaţiilor de falsificare a marelui sculptor Constantin Brâncuşi. Citeste mai mult: adev.ro/ncpdus

Mai exact, este vorba despre campania publicitară denumită „Omagiu lui Brancuşi”, dezvoltată de CEC Bank prin două spoturi, „Moştenirea lui Brâncuşi” şi „Masa lui Brancuşi”.  În fața acuzațiilor primite, Robert Tiderle, creative director la Papaya Advertising, compania producătoare a spoturilor controversate, care au fost reclamate şi la CNA, susţine că acestea se bazează pe o anumită doză de imaginaţie:
„Problema fundamentală a celor care se declară revoltaţi este că fie nu cunosc (lucru explicabil când se aventurează pe un teren cu care nu sunt familiarizaţi), fie neglijează faptul îndeobşte cunoscut (şi recunoscut) până şi de telespectatorii cu studii elementare sau gimnaziale că o reclamă TV se adresează publicului folosind o doză, mai mare sau mai mică, de imaginaţie”, spune Tiderle. 
De asemenea, susține Robert Tiderle, afirmaţiile atribuite lui Brâncuşi au fost preluate de pe site-urile de specialitate.
„În mesajul spotului, găsim incluse doar afirmaţii care aparţin lui Constantin Brâncuşi. Credem că este ridicol să negăm acest lucru, atâta vreme cât ele sunt disponibile pe sute de site-uri şi publicaţii online. Aici, ca sursă de informare/research am folosit chiar website-ul www.centrulbrancusi.ro“, susţine Robert Tiderle.
În ceea ce privește comunicatul Centrului de artă Constantin Brâncuşi, în care se afirmă că o lipsă de documentare poate aduce prejudicii grave marelui sculptor, Robert Tiderle răspunde:
„După cum am demonstrat mai înainte, ne-am documentat. Apoi ne-am folosit imaginaţia. Tot ce am facut a fost să îl aducem pe marele artist român mai aproape de poporul din care s-a născut. (...) Lumea poate fi sau nu de acord cu acest lucru. Dar să fim acuzaţi că “aducem prejudicii grave” imaginii lui Brâncuţi chiar de către cel mai de seamă reprezentant al instituţiei, care a spălat Poarta Sarutului cu detrartant şi cu jet de apă sub presiune, ca şi cum ar fi fost un ARO, ei bine, asta întrece orice limită a bunului simţ“, a mai spus Robert Tiderle.
 
 
Mai multe pe Adevărul.