MENIU

Rata de vaccinare în rândul românilor din Italia depășește 80%. Recomandări de la una dintre cele mai lovite țări de pandemie

Vaccinare anti-Covid. Foto: ProfiMedia

Rata de vaccinare în rândul românilor care trăiesc în Italia a depășit 80%, a anunțat, joi, CNCAV. Pentru depășirea pandemiei, este nevoie de ”solidaritate și implicare activă din partea întregii societăți”, subliniază autoritățile. 

Joi, a avut loc o întâlnire prin videoconferință în cadrul căreia s-a discutat despre organizarea campaniilor de vaccinare din România și Italia.
La întâlnire au participat colonel dr. Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, ambasadorul Italiei la București, Excelența Sa domnul Alfredo Maria Durante Mangoni și coordonatorul campaniei de vaccinare din țara parteneră, domnul general locotenent Figliuolo. 

”Schimbul de informații și bune practici a evidențiat faptul că pentru creșterea ratei de acoperire vaccinală este nevoie de solidaritate și implicare activă din partea întregii societăți, cu precădere a reprezentanților autorităților centrale și locale, în egală măsură cu implicarea și responsabilizarea fiecărui cetățean. Totodată, prezentarea cât mai clară a datelor epidemiologice, științifice și a beneficiilor vaccinării, raportate la reducerea numărului de infectări, spitalizări și decese cauzate de COVID-19, au fost principale repere care au contribuit la creșterea încrederii populației italiene în actul medical și susținerea ritmului de vaccinare”, se arată în comunicatul CNCAV. 

Sursa citată mai precizează că rata de vaccinare în rândul comunităților românilor din Italia este similară cu cea a populației din această țară și atinge, la acest moment, un procent de peste 80% cu ambele doze. 

”Apreciem în mod deosebit deschiderea la colaborare din partea Ambasadei Italiei la București și profesionalismul echipei  statului partener în derularea campaniei de vaccinare,  precum și modelul de bune practici oferite. Ne exprimăm întreaga recunoștință și toată disponibilitatea pentru dezvoltarea acestei colaborări, în beneficiul siguranței și sănătății publice”, a mai transmis CNCAV.