MENIU

Rareș Bogdan, despre contractele atribuite prin PNRR magnatului Gabriel Comănescu: Ministrul Energiei trebuie să lămurească public lucrurile

Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a vorbit vineri, în emisiunea ”Raport de zi” de la Realitatea Plus, prezentată de Ana Maria Păcuraru, despre cele două contracte atribuite firmei omului de afaceri Gabriel Comănescu, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de aproape 600 de milioane de euro. Europarlamentarul PNL a pledat pentru susținerea oamenilor de afaceri români. 

Rareș Bogdan a subliniat că ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie să explice public modul în care au fost atribuite contractele.

Europarlamentarul a explicat însă că fondurile din PNNR nu se adresează doar instituțiilor publice, ci și companiilor private. 

”O bună parte din PNRR se referă la ”green deal” și la o transformare într-o Europă verde. 

Este vorba despre două proiecte mari, care vizează modul în care România va folosi energia. La o fostă întreprindere de apă grea se va ajunge inclusiv la producția de legume în sere. Împreună cu un institut de la Râmnicu Vâlcea, care se ocupă cu producția de hidrogen, vin cu un proiect matur. 
Sunt convins că Virgil Popescu va da toate lămuririle necesare.

Nu trebuie să se înțeleagă că PNRR este destinat exclusiv societăților de stat, agențiilor guvernamentale, ministerelor, primăriilor sau consiliilor județene, poate fi derulat inclusiv cu companiile private.
Este vorba și despre aproape 600 de locuri de muncă acolo”, a explicat europarlamentarul. 

”Omul de afaceri este motorul economiei. Cum a spus și Florin Cîțu, antreprenorul este un erou. 3,6 milioane de români lucrează la companii private, 1,4 milioane la stat”, a mai spus liberalul. 

Firma omului de afaceri Gabriel Comănescu va beneficia de aproape 600 de milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), alături de Romgaz. Firma este singura companie privată menționată expres în capitolul elaborat de Ministerul Energiei. Compania românească privată GSP Power ar urma să implementeze două proiecte-pilot care să demonstreze fezabilitatea economică și tehnică a hidrogenului, în Constanța și Mehedinți, județul de baștină al ministrului Energiei. Mai multe detalii sunt disponibile AICI. 

Mai multe articole despre:
rares bogdan pnrr energie verde gabriel comanescu