MENIU

PSD, atacat dur după "prima păcăleală electorală". "Păstrarea taxelor îi lovește direct pe români"

<p>Taxe</p>

Inițiativa lui Liviu Dragnea de a propune păstrarea pentru încă un an a supra-accizei la carburanți, a taxei pe stâlp și a TVA-ului de 20% este criticată în termeni duri de adversarii politici.

"Suntem nu doar în fața unei păcăleli electorale, deconspirată imediat după alegeri, o dezicere a stângii de ceea ce a promis românilor, dar și în fața unei succesiuni de păcăleli... PSD este neserios total și acum refuză să aplice legea fiscală în vigoare. PSD i-a păcălit pe români... Toate acestea, chiar înainte de a începe efectiv guvernarea!", spune Andreea Paul, vicepreședinte PNL, inițiatoarea amendamentelor de eliminare a celor două taxe și de reducere a TVA-ului.

Potrivit acesteia, prima dată PSD a greșit când a fost la guvernare și a introdus taxa pe clădirile speciale și supraacciza pe carburant, măsuri care au lovit direct în buzunarele românilor, fie ei angați sau patroni.

"Adevărul programului economic al PSD începe cu o minciunică. Aparent e o minciună mică, prin care domnul Dragnea cere amânarea reducerii de 1% a TVA-ului, de 7 eurocenți la carburanți și de 1% a taxei pe clădirile speciale (taxa pe stâlp) - măsuri care ar fi trebuit să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017. Toate aceste măsuri au fost votate în Parlament. Inițiativa parlamentară pentru reducerea acestor taxe îmi aparține, dar nu pe mine mă lovește puternic această amânare, ci pe români în mod direct", a mai scris Andreea Paul pe pagina sa de Facebook.

Dacian Cioloş şi Liviu Dragnea au ajuns deja la un compromis. Guvernul Cioloș a decis amânarea cu un an a modificărilor Codului Fiscal, în sensul scăderii TVA, eliminării taxei pe stâlp și a supraccizei pe carburanți. Măsurile au fost cerute de Liviu Dragnea într-o discuție telefonică cu Dacian Cioloș.

Mai multe articole despre:
impozite taxe Liviu Dragnea