MENIU

PROTEST SPONTAN al poştaşilor din Cluj faţă de nedecontarea abonamentului de transport în comun

Protestul spontan al poştaşilor s-a încheiat, conducerea a promis decontarea abonamentelor

Protestul celor o sută de angajaţi de la Poşta Cluj, declanşat la Oficiul poştal de distribuire centralizată Cluj-Napoca, s-a încheiat după două ore, în urma unei întâlniri cu conducerea companiei, care a promis decontarea integrală a abonamentelor de transport.

Liderul regional al Sindicatului Liber din Poşta Română, Marcel Giurge, a declarat, la finalul unei întâlniri cu conducerea Poştei Cluj, că protestul declanşat de angajaţi - factori poştali şi oficianţi - s-a încheiat după ce s-au primit asigurări că problemele ridicate vor fi rezolvate.

"Salariaţii din cadrul Oficiului poştal de distribuire centralizată Cluj-Napoca, dar şi din alte oficii au întrerupt, joi dimineaţă, activitatea, fiind nemulţumiţi de condiţiile de muncă, şi au refuzat să iasă în teren. Salariile sunt mici, nemajorate din 2008, nu le-au fost acordate echipamente de protecţie, iar în plus, nu li s-au decontat integral abonamentele de transport în comun, deşi trebuia ca acest lucru să se întâmple din ianuarie. De asemenea, ne confruntăm cu un deficit de personal, fiind nevoie de încă 12 angajaţi la partea de distribuţie. În urma întâlnirii cu conducerea Poştei Cluj, ni s-au dat asigurări că până luni aceste abonamente se vor deconta integral, iar protestul spontan s-a încheiat”, a spus Giurge.

Potrivit acestuia, conducerea Poştei Cluj a promis că va iniţia demersuri pentru deblocarea unor posturi în sistem. "Dacă situaţia nu se rezolvă săptămâna viitoare, vom relua acţiunile de protest", a afirmat Giurge.
Situaţia de la Poşta Cluj va figura, luni, şi pe ordinea de zi a şedinţei Comisiei de Dialog Social din judeţul Cluj, care va avea loc la Prefectură.

Peste o sută de angajaţi de la Poşta Cluj au protestat, joi dimineaţă, la Oficiul poştal de distribuire centralizată din Cluj-Napoca faţă de nedecontarea integrală a abonamentului de transport în comun.

Mai multe articole despre:
poştaşi protest cluj protest poştă cluj