MENIU

Proiect aiuristic în București: un turn de semnalizare de 10 etaje, cu luminițe

Planuri ciudate pe banii publici

Pentru semnalizarea intrării sau ieșirii din Sectorul 3, Primăria Sectorul 3 condusă de PSD-istul Robert Negoiță intenționează să construiască un turn de 32,5 m (cât un bloc de 10 etaje) care să devină un reper al Sectorul 3 "ușor recognoscibil prin proporții și volumetrie."

Turnul luminos al lui Negoiță va fi amplasat pe Bulevardul Theodor Pallady, spre Autostrada A2 și va costa aproximativ 138 mii de euro, informează b365.ro.

Proiectul de hotărâre intitulat "Ansamblu arhitectural pentru semnalizare intrare/ieșire Sector 3" a fost propus spre aprobarea consilierilor locali ai Sectorului 3 în ședința extraordinară din 16 octombrie, însă din lipsă de cvorum ședința nu a mai avut loc. Proiectul a fost scos de pe ordinea de zi pentru ședința extraordinară din 20 octombrie.

În vederea realizării unui punct de interes la nivelul intrării în București se propune "realizarea unei dominante verticale într-un ansamblu arhitectural specific programului", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Turnul pentru semnalizarea intrării în Sectorul 3 va fi realizat din structură metalică cu fundație de beton armat și se va încadra într-un dreptunghi de aproximativ 4x10 m.