MENIU

Profesorul Radu Gologan: Avem politicieni care fac gafe elementare de gramatică, de logică

Radu Gologan

Un profesor, mentor al olimpicilor, dar şi un tânăr medaliat la diferite olimpiade de fizică, astronomie şi astrofizică au vorbit în emisiunea "Perspectiva", despre educaţia elevilor din România, dar şi despre politicieni. Cum ar trebui să se prezinte ei în faţa românilor şi ce înseamnă de fapt "România noastră".

Ce părere au un profesor, mentor al olimpicilor, dar şi un tânăr medaliat la diferite olimpiade de fizică, astronomie şi astrofizică despre educaţia elevilor din România, dar şi despre politicieni?

"Din pacate nu ii vedem pe politicieni sau pe cei care doresc sa acceada in diverse functii politice decat arareori ca isi demonstrează abilităţile obţinute prin propria lor educatie. Ar trebui sa ii cunoastem sa ii vedem cum au fost ei atunci cand erau copii. Eu ca cetatean care vreau sa am conducerea pe care sa o respect as vrea sa vad. Ne trezim cu niste politicieni care fac gafe elementare de gramatica, de logica si atunci ma intreb de ce mai vorbesc ei despre educatie", a spus RADU GOLOGAN, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Matematice, în emisiunea Perspectiva, de la Realitatea TV.

Profesorul olimpicilor a vorbit despre cum era şcoala înainte de 1989.

"Şcoala era mai performanta pentru ca in afara de scoala, pentru un tanar nu exista nimic altceva, nu exista televiziune, distractie, nu exista mass-media care sa te bombardeze, calculatoare. Asta nu inseamnă ca şcoala de acum este mai proasta sau ca sunt mai slabi intelectua. Sunt mai dotati intelectuali, dar nu mai vor acea scoala, noi profesorii am ramas incremeniti in acea scoala veche. Nu mai vor acea scoala care e scrisa pe hartie si in care ei sunt obligati sa memoreze. Ei vor sa fie activi, ei vor sa li se explice de ce fac asta cum fac asta", a mai spus RADU GOLOGAN.

Cum şi-ar dori un elev medaliat la olimpiadele internaţionale să arate România? "Sa fie educata, odata ce este educata toate celelale vin de la sine, asta este parerea mea. Nu in modul academic neparat, de a sti stiinte, literatura, ci cu bun simt, creeaza o constinta, o forta de muncă si putere, iar acestea vor face o Romanie asa cum ne-o dorim cu totii", a spus TUDOR CREŢU, elev Liceul Internaţional de Informatică.