MENIU

Aceasta este cea mai gravă problemă de sănătate a verii! Ce trebuie să faci pentru a scăpa de ea?

Problema de sănătate a verii: ce ne spun specialiştii şi ce trebuie să facem 

Anotimpul cald aduce cu el şi neplăceri. Picioarele se umflă din cauza căldurii, iar la cei cu probleme de circulaţie a sângelui, dificultăţile sunt şi mai grave.

Numeroase persoane acuză dureri şi edeme la nivelul membrelor inferioare odată cu venirea verii, iar cauzele acestora pot varia, de la alimentaţia nepotrivită, la lipsa de mişcare şi chiar anumite afecţiuni ascunse ale inimii.

Statisticile arată că mai mult de un sfert dintre români se confruntă cu această problemă. De asemenea, umflarea picioarelor poate fi o consecinţă a suferinţelor cardiace sau renale, motiv petnru care persoana care se confruntă cu astfel de neplăceri trebuie să se adreseze medicului pentru a afla cauza exactă. În cazul insuficienţei cardiace persoana se va adresa unui cardiolog sau chirurg cardiovascular, iar în cazul insuficienţei venoase este recomandat consultul unui medic fizioterapeut.

Sarea reprezintă principala cauză a retenției de apă în corp și de aceea te poți întreba dacă o baie cu apă sărată nu agravează de fapt edemul. Ei, bine, nu, înmuierea picioarelor în apă sărată reprezintă un mod excelent de a reduce umflarea picioarelor. Sarea de mare neiodată sau chiar sarea de murături, care este o sare de mină netratată, are un puternic rol antiinflamator datorită mineralelor conținute. Toarnă câteva linguri de sare într-un lighean plin cu apă fierbinte și ține picioarele la înmuiat timp de 15 minute. Vei simți rapid cum durerea și disconfortul dispar. Fă băi de picioare cu apă sărată timp de câteva ori pe săptămână până scapi de simptomele neplăcute.

Există mai multe plante care prezintă calități diuretice ridicate. Ceaiul de păpădie, de exemplu, este un remediu excelent pentru picioare umflate. Este bogat în flavonoizi, polifenoli și potasiu și crește cantitatea de urină eliminată. În acest mod, apa în exces este îndepărtată din corp înainte să se acumuleze în picioare. Florile și frunzele de măceșe constituie un puternic diuretic. În plus, acestea conțin de asemenea substanțe antiinflamatorii și antioxidante care reduc inflamați de la nivelul picioarelor și mâinilor.

Dacă ții picioarele mai sus decât restul corpului, poți beneficia de ajutorul gravitației. Aceasta te ajută să elimini excesul de apă de la nivelul picioarelor. Așază o pernă sub tălpi, astfel încât picioarele să stea mai ridicate decât în mod normal. Tălpile ar trebui să se afle mai sus decât inima. În acest mod, apa va fi îndepărtată din zonele unde s-a format edemul.

Sursa