MENIU

Primul giratoriu suspendat din România, inaugurat cu 400 de primari, rămâne închis. CUM ARATĂ

<p>Giratoriu suspendat Ploiesti</p>
<p>Giratoriu suspendat Ploiesti</p>
<p>Giratoriu suspendat Ploiesti</p>
<p>Giratoriu suspendat Ploiesti</p>
<p>Giratoriu suspendat Ploiesti</p>

Inaugurat, ieri, cu 400 de primari din Republica Moldova, giratoriul suspendat de la Păulești rămâne închis traficului, transmite ObservatorulPH.ro.

Primul giratoriu suspendat din România, inaugurat la Ploieşti cu 400 de primari, rămâne închis traficului din cauza unor lucrări nefinalizate.

Potrivit autorităților județene, acesta va fi dat în folosință la jumătatea lunii, aprilie după montarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie şi după turnarea stratului final de asfalt.

Proiectul s-a realizat printr-o investiție cu finanţare europeană în valoare de aproximativ 17,5 milioane de euro. Constructia, care ar fi trebuit să fie gata anul trecut, nu a fost finalizată.

400 de primari veniti din Republica Moldova pentru inaugurare s-au prins frateste intr-o hora a Unirii pe sensul giratoriu!

Valoarea contractului a fost asigurată din fonduri europene, aproximativ 79 milioane de lei (în jur 17,5 milioane de euro) din care Consiliul Judeţean Prahova a suportat aproape 3,3 milioane de lei, scrie Adevarul.ro.

Din punct de vedere tehnic, pasajul are forma unei giraţii cu raza interioară de 40 m, cea exterioară de 51,50 m, iar lăţimea carosabilului este de 11 m. Lungimea acestuia are aproximativ un km, iar înălţimea, cu tot cu parapeţii de protecţie, de aproximativ 7 metri.

Pasajul înlocuieşte astfel intersecţia semaforizată, asigurând legătura dintre DJ102 (Ploieşti-Păuleşti) şi DN 1B (Ploieşti-Buzău) prin bretele de acces.

În acelaşi timp, podul deviază şi separă fluxurile de trafic, respectiv traficul general de tranzit de cel comercial din partea nordică a Ploieştiului.

Mai multe articole despre:
null