MENIU

Prima femeie din Valea Jiului CARE A OBŢINUT PERMISUL DE CONDUCERE e o "VITEZOMANĂ"

Prima femeie din Valea Jiului care a obţinut permisul de conducere

A fost prima femeie din Valea Jiului care a obţinut permis de conducere. Chiar şi acum iubeşte volanul şi recunoaşte că nu o dată a fost sancţionată pentru viteză.

Conduce de aproape o jumătate de secol şi nu s-a plictisit nici măcar o clipă de volan. Iar maşinile rămas o dragă pasiune, pe care i-a transmis-o şi fiului ei, Ovidiu Zaharie, nimeni altul decât comandantul Poliţiei Oraşului Petrila, scrie zhd.ro.

E drept că vorbim despre maşini retro, unele de epocă, şi nu despre cele noi, proaspăt ieşite de pe poarta fabricii. Acele autoturisme care altă dată erau ades întâlnite pe străzi. Şi cum ar putea fi altfel când Sofia Zaharie a obţinut permisul de conducere în anul 1966, când nicio altă femeie din Valea Jiului nu se mai încumetase să urce la volan.

Şi chiar şi acum îşi aminteşte, ca şi ieri, cum a  fost examenul. "Din 1966 am carnetul. Atunci am dat examenul pe stradă. Mă întreba un ofiţer de la Deva <> <>. I-am răspuns <>. Am făcut o parcare la Muzeul Mineritului şi aşa am luat carnetul", povesteşte Sofia Zaharie.


Avea doar 24 de ani când şi-a luat permisul de conducere, dar continuă să conducă şi acum cu aceeaşi pasiune. „Cum să nu conduc şi acum?! Am 1,6 milioane de kilometri până acum. Am avut şi evenimente rutiere în tot acest timp”, ne spune Sofia Zaharie. De cele mai multe ori a fost prinsă conducând cu viteză, dar cel mai mult a avut 130 de kilometri la oră. „Nu mă mir că fiul meu are boala vitezei, că şi eu am luat la radare…”, spune amuzată Sofia.

Mai multe articole despre:
Valea Jiului femeie la volan vitezomană