MENIU

Promisiunea făcută preşedintelui Iohannis de către premierul Mihai Tudose, la Fabrica Ford

Tudose şi Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose se află, joi, la Fabrica Ford din Craiova, unde participă la lansarea producţiei pentru cel mai nou model al companiei. Premierul l-a asigurat pe preşedintele ţării că în ceea ce priveşte infrastructura care să lege Craiova de restul României aceasta va deveni realitate. "Se întâmplă lucruri", i-a transmis premierul.  

"România are un potenţial economic deosebit. Se construieşte o poveste de succes. Aveţi o contribuţie consistentă. Prin extinderea Ford se creează 1700 de noi locuri de muncă. Craiova redevine un important centru industrial al României", a declarat Klaus Iohannis. 

 "Aşa ar trebui să arate şi proiectul de succes al României", a mai spus Iohannis.  

Infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern, a afirmat, joi, președintele Klaus Iohannis, joi, în discursul susținut în cadrul vizitei la fabrica Ford din Craiova.

"În atragerea de investiții, administrația locală are un rol cheie pe care îl încurajez să devină regulă și nu excepție. Știm cu toții că una din cerințele esențiale este asigurarea unei infrastructuri de calitate. Pentru a beneficia de investiții mai mari, mai performante, pentru a reduce din diferențele regionale mari existente în România infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern", a declarat Iohannis.

El a arătat că înainte de a participa la lansarea noului model Ford EcoSport a discutat cu reprezentanții Guvernului participanți la eveniment, între care și premierul Mihai Tudose, despre acest subiect.

"În discuțiile pe care le-am avut am atins aceste subiecte și am primit toate promisiunile necesare", a arătat Iohannis.

"Sper că modelul Ford, pe care îl lansăm astăzi, va deveni o nouă poveste de succes", a mai spus Iohannis. 

Premierul Mihai Tudose, despre infrastuctură: "Nu mai suntem la nivel de promisiuni"

Mihai Tudose a declarat că acum 25 de ani prezenţa în România a unui nume ca Ford părea o utopie şi că a fost sceptiv că un model nou se va lansa la Craiova. "Sunt mândru pentru că acest model reprezintă o declaraţie a uneia dintre cele mai mari companii că România este un loc în care poţi face ceva", a declarat Mihai Tudose. 

Cât despre infrastructura care să lege Craiova de restul României, Mihai Tudose i-a transmis preşedintelui că astăzi "putem să spunem că nu mai suntem la nivel de promisiuni". "Suntem în grafic, se întâmplă lucruri, lucrări de licitare, atribuire. A fost un angajament al României. Am emoţii, ca un iubitor de maşini, pentru ceea ce a făcut Ford pentru România", a declarat Mihai Tudose. 

“Prezența domnului președinte la acest eveniment este un semnal puternic pentru industria auto din România, care se bucură de avantaje competitive și care își creează o reputație din ce în ce mai bună pe piața europeană”, a spus Dobrovolschi.

Şi premierul Mihai Tudose se va afla la uzinele Ford de la Craiova, începând cu ora 9,45 potrivit agendei publicate pe site-ul Guvernului. 

Joi, la ora 17.00, conducerea PSD decide dacă aprobă remanierile pe care le propune Mihai Tudose. Concret, sunt trei miniştri cu probleme penale pe care premierul nu îi mai vrea în Guvern: Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Victor Ilie.

Potrivit unor surse, aceştia sunt dispuşi să îşi dea demisia: Sevil Shhaideh a anunţat după ce a fost la DNA deja că a luat o decizie privind demisia, pe care o va comunica doar în CexN, în timp ce Viorel Ilie a şi declarat că este dispus să demisioneze. Dar pe lângă cei trei, mai sunt încă doi miniştri pe lista neagră a lui Tudose: Răzvan Cuc şi Ilan Laufer.

Surse din partid spun că Liviu Dragnea a acceptat condiţiile lui Mihai Tudose pentru a evita un alt episod de tipul Sorin Grindeanu, tocmai pentru a evita o criză politică de pe urma căreia PSD poate pierde guvernarea.

Mai multe articole despre:
Klaus Iohannis Ford Craiova cex psd Mihai Tudose