MENIU

Premieră la Ambulanţa Bihor. Cum funcţionează sistemul denumit Butonul de panică

Cei 404 angajați ai Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Bihor vor putea fi sesizați, concomitent, prin apelare telefonică, în cazuri majore, ca accidentele cu multiple victime, sau dezastre, printr-un sistem intern de alertare unic în România, denumit "Butonul de panică".

'Pentru că mesajele nu sunt citite, de multe ori, foarte repede, am prevăzut să sune telefonul fiecărui angajat până confirmă persoana. Când le sună telefonul, fiecare dintre ei trebuie să apese tasta 1 ca să confirme și să se prezinte urgent la stația la care lucrează și tasta 0 dacă nu pot să vină, fiind în concediu, plecați din țară sau chiar având o problemă din cauza căreia nu pot să se prezinte. În viitorul apropiat, dorim să extindem sistemul și la cei 165 de voluntari,' a declarat, pentru Agerpres, Gheorghe Pintea, managerul SAJ Bihor.

Pintea a precizat că sistemul de alertare a fost pus în funcțiune începând de marți, fiind o aplicație gândită în urma tragediei de la Colectiv și realizată de personalul IT al Serviciului, în colaborare cu o firmă din Brașov.

'Am avut în calcul să găsim o modalitate prin care să putem să anunțăm și să solicităm ajutorul colegilor noștri într-un timp cât mai scurt. De azi, avem acest buton de panică, prin care, din 30 în 30 de secunde, se trimite apelare către numere. Această apelare se poate face doar de către două persoane: managerul serviciului și directorul medical', a precizat Gheorghe Pintea.

Butonul de panică este amplasat pe telefonul fix din biroul managerului și pe telefonul mobil de serviciu al acestuia și va fi folosit doar în cazuri majore, de catastrofe sau accidente cu multe victime.

Mai multe articole despre:
ambulanţă Bihor buton de panică cazuri majore