MENIU

Revine SIDA? Temutul virus HIV se poate transmite printr-o procedură cosmetică extrem de populară

Numeroase vedete au fost răpuse de SIDA in anii 80-90

Virusul HIV, care produce SIDA, temuta maladie care a șocat omenirea în anii \"80 și \"90, ar fi suferit o serie de mutații care-l fac din nou periculos. Studii recente au dovedit că virusul se poate transmite printr-o procedură cosmetică extrem de populară.

 

Deși transmiterea HIV prin sânge contaminat prin injectare nesterilă este un risc bine cunoscut, raportul autorităților sanitare a precizat că aceasta este prima documentație a unor infecții probabile care implică servicii cosmetice.

 

Multe dintre tratamentele cosmetice populare sunt administrate cu ace, cum ar fi Botoxul pentru a atenua ridurile și substanțele de umplere pentru a umple buzele. Un „tratament facial” sau procedura de microneedling cu plasmă bogată în trombocite implică extragerea sângelui clientului, separarea componentelor sale și apoi folosirea unor ace mici pentru a injecta plasmă în față pentru a întineri pielea.

Departamentul de sănătate din New Mexico a început să investigheze spa-ul în vara anului 2018, după ce a fost notificat că o femeie în vârstă de 40 de ani a fost testată pozitiv pentru HIV, deși nu avea niciun factor de risc cunoscut. Femeia a spus că a fost expusă la ace prin procedura de la clinică în acea primăvară.

Mai multe articole despre:
SIDA hiv sida tratament facial coronavirus