MENIU

Prăjitura din caietul bunicii: NAŞA. Reţeta pas cu pas

Dacă îţi este dor de prăjiturile din copilărie, iată o reţetă a unei prăjituri uitate în caietul de reţete al bunicii: prajitura NAŞA.     

Ingrediente

Blatul

12 albușuri

o cană și jumătate de zahăr (375 g)

o cană și jumătate de făînă (măsori cu aceeași cană)

1 praf de copt, un bol cu samburi nuca (200 g)

2 foi de napolitană (pachet mare)

Preparare

Coci sâmburii de nucă în cuptor. Sâmburii de nucă se zdrobesc puțin, mixezi albușurile spumă, adaugi zahărul continuând să mixezi până se face că o bezea adevărată care nu pică de pe paletele mixerului.

Pui nucile sfărâmate, făina amestecată cu praful de copt și încorporezi ușor, cu o lingură de lemn, amestecând de jos în sus. Torni totul într-o tavă pregătită în prealabil. Tavă are 34/23 cm, în interior. Nivelezi ușor că să nu scoți aerul din albușuri și îl coci în cuptorul încălzit deja. Se pun gălbenușurile în vasul în care faci crema. Mixezi gălbenușurile cu zahărul până arată că o smântână, adaugi apă, mixezi puțin și vasul îl pui la bain-marie continuând amestecarea (cu țelul) până se obține consistentă unei creme. Adaugi zahărul vanilat, amesteci și lași la răcit. Când crema este aproape rece amesteci margarină(să fie la temperatura camerei).

Asamblarea: foaie de napolitană, crema, blat, crema, foaie de napolitană. După ce ai asamblat-o, ține-o vreo 2 ore la frigider. Atenție: pe foaia de la baza se pune mai puțină crema pentru că blatul cu nuca este greu.

Mai multe articole despre:
NASA prăjitură reţetă