MENIU

Povestea emoţionantă a bărbatului care a săpat un munte, din dragoste pentru soţie. A devenit film!

Povestea incredibilă a unui bărbat a devenit faimoasă în întreaga lume, fiind şi subiectul unui film făcut la Bollywood, care a avut premiera recent.

Drama lui Dashrath Manjhi, un muncitor sărac din India, a început să sape muntele în anul 1959, când soţia sa, Falguni, a murit. Femeia a fost implicată într-un accident şi nu a putut primi îngrijiri medicale la timp din cauză că doctorul din satul vecin a trebuit să traverseze un munte ca să ajungă la ea. Când acesta a terminat de parcurs drumul de 55 de kilometri, pentru Falguni nu se mai putea face nimic.

Devastat de pierderea suferită, Dashrath a jurat la căpătâiul soţiei sale că nici o persoană nu va mai suferi din acest motiv. Astfel, în 1960, indianul s-a apucat să sape în munte pentru a face un culoar care să fie folosit de oameni drept cale de acces, ignorându- i pe cei care îi tot spuneau că e nebun, scrie Libertatea.ro.

Folosind doar o daltă şi un ciocan, bărbatul a cioplit zi şi noapte, iar după 22 de ani de muncă a reuşit să termine culoarul ce străbate muntele şi a scurtat astfel drumul până în satul vecin la doar 15 kilometri. Povestea lui Dashrath Manjhi, care a murit în 2007, la vârsta de 73 de ani, i-a inspirat nu doar pe cunoscuţii acestuia, ci şi pe producătorii de la Bollywood. Astfel, zilele trecute a fost lansat un film inspirat din frumoasa lecţie de devotament.