MENIU

Postul Crăciunului. Ce alimente e recomandat să consumăm pentru slăbire și detoxifiere

Postul Crăciunului este al doilea ca importanţă, după cel al Paştelui şi durează 40 de zile! Este un moment important din an pentru toţi creştinii ortodocşi.

Postul este o perioadă de rugă, de regăsire, de purificare sufletească şi trupească. De asemenea, postul este cea mai rapidă metodă de eliminare a toxinelor pentru că trupul nostru se relaxează foarte mult acum. 

Periodic, organismul uman trebuie să elimine substanţele nocive, iar, acesta reprezintă momentul ideal. Postul înseamnă abstinenţă, dar nu înfometare! Înseamnă o altă atenţie acordată produselor alimentare, dar şi conduitei, gândurilor noastre, propriei persoane, relaţiei cu cei din jur şi cu Divinatea.

Concentrarea pe lucrurile esenţiale ale vieţii implică şi ea energie. Mâncarea de post conţine toţi nutrienţii necesari pentru a da forţă organismului. Acum, sunt indicate alimentele bogate în proteine, precum ciupercile, dar şi carbohidraţii, grăsimile din uleiuri, fructele, apa naturală, ceaiurile şi sucurile proaspete.

Alcoolul este interzis! Când postim, procesul de asimilaţie este suspendat pe o perioadă mai lungă. Rămâne activ procesul de dezasimilaţie care are nevoie de aproape 70% din energia organismului. Practic, întregul sistem de prelucrare, absorbţie şi eliminare este remodelat de către trupul nostru.

La fel cum este bine să ne pregătim pentru post cu ceva zile înainte, cu fructe şi legume multe şi cu renunţarea treptată la anumite produse, la fel de indicat este să avem grijă la ce mâncăm şi imediat după această perioadă. În numai câteva zile de post, apetitul dispare, dar, odată cu reintroducerea aşa-numitelor alimente "de dulce" pofta de mâncare revine în mod pronunţat.

Starea de sănătate se poate deteriora dacă ignorăm importanţa cantităţii şi, din nou, a calităţii produselor consumate şi după cele 40 de zile de abstinenţă.

Medicii recomandă alimentele fără prea multă sare sau zahăr la finalul Postului. Respectarea corectă a regimului în perioada numită de stingere a postului are o mare importanţă, deoarece, de multe ori, cele mai spectaculoase rezultate de vindecare apar abia atunci.

Dacă, în aceast interval, se comit abuzuri sau erori, există riscul ca efectele benegice să nu mai apară deloc. Postul Crăciunului este un post al bucuriei, în aşteptarea naşterii Domnului Isus Hristos. Postul Crăciunului se încheie pe data de 24 decembrie.

Curaţarea organismului cu fructe şi legume proaspete şi a sufletului cu iertare ne ajută să ducem o viaţă mai bună. Mai multe informaţii despre postul Crăciunului găsiţi pe Facebook, la Alexandra Păcuraru Oficial.