MENIU

Plantele care combat balonarea

Plantele care ajută organismul

Obiceiurile alimentare nesănătoase (o hrană prea grasă, prea multă sau prea condimentată), stresul şi lipsa de mişcare se reflectă în incidenţa tot mai crescută a problemelor digestive, asociate cu o senzaţie de balonare a abdomenului.

Orice schimbare bruscă în apariţia şi eliminarea gazelor are la bază o problemă. “Cauzele meteorismului (balonare) se asociază digestiei lente sau unor afecţiuni digestive printre care colita, enterocolita şi constipaţia", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Câteva remedii din plante vă ajută ca aceste suferinţe să nu devină cronice.

Un “cocteil” calmant

Pentru combaterea colitei şi a digestiei lente se recomandă un amestec din rădăcini de genţiană, de ghimbir şi de rozmarin. Se râşnesc câte patru linguriţe din aceste plante. De patru ori pe zi se administrează câte o linguriţă de pulbere, sublingual. După ce a fost ţinută sub limbă timp de 15 minute, pulberea se înghite cu o cană de ceai din flori de salcâm. Cura durează timp de două luni.

Ceai împotriva inapetenţei

Pentru lipsa poftei de mâncare, care se manifestă la copiii ”mofturoşi” sau la vârstnici se recomandă un ceai care stimulează apetitul şi ajută în procesul de digerare a alimentelor. Ceaiul se prepară din 300 ml apă, trei linguri de ţintaură, trei linguri de pelin, câte două linguri de coajă de cruşin şi de mentă. Amestecăm plantele, apoi opărim două linguri de amestec şi le lăsăm să se infuzeze timp de cinci minute. Strecurăm ceaiul şi bem o cană pe zi, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. Cura durează patru săptămâni.

Află celelalte remedii pe clicksanatate.ro

Mai multe articole despre:
plante balonarea plantele care previn balonarea